Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suomelle haetaan kasvua vihreästä teknologiasta

30.8.2010 14.43

Noora Jussila

Vihreää taloutta, työelämän uudistamista, yrittäjyyden vahvistamista ja koko Suomen voimavarojen käyttämistä. Näitä pitää sisällään pääministeri Mari Kiviniemelle (kesk) tänään maanantaina luovutettu kasvutyöryhmän loppuraportti.

Ministeri Antti Tanskasen johtama työryhmä uskoo, että talouskasvua pitää tukea rakentamalla laaja tietoyhteiskunta.

Työryhmän mukaan julkisen sektorin modernisoinnissa on tehtävä tietojärjestelmien täydellinen remontti.

Työryhmä kiinnitti huomiota myös vihreään teknologiaan, jonka innovoinnille tarvitaan työryhmän mukaan tulevaisuudessa omanlaisensa tukijärjestelmä. Tanskanen kannustaa panostamaan vihreän teknologian tutkimukseen ja tuotekehittelyyn.

"Vihreällä teknologialla on voimakkaasti laajenevat markkinat ja laajeneville markkinoille on helpompi mennä kuin supistuville", Tanskanen sanoo.

"Maailmamarkkinat ovat rajattomat. Kyllä sinne tavaraa ja palveluja mahtuu."

Kaikkiaan Suomen tuleva kasvu on Tanskasen mielestä sitä, että asiat tehdään järkevämmin.

"Kasvu ei ole sitä että tehdään enemmän sitä mitä on jo tehty, vaan se on rakennemuutosta – tehdään toisenlaisia asioita. Työvoiman pitää siirtyä hommista toiseen ja työpaikoilla pitää tehdä asioita toisella tavalla."

Pääministerin mukaan kasvua ei haeta vain uusista asioista, vaan perinteisillä vahvoilla teollisuudenaloilla on yhä merkityksensä.

"Kasvu kokonaisuudessaan syntyy hyvästä vahvasta perusosaamisesta jota teknologialla kaikilla aloilla vahvennetaan. Perusedellytykset vahvalle kasvulle edelleen Suomessa lähtee uusista tuotekehityksestä, innovaatiossa ja kilpailukyvystä", Kiviniemi sanoo.

Kiviniemen mukaan raportti sisältää lauseita, jotka voi laittaa suoraan seuraavaan hallitusohjelmaan.

ympäristöteknologia 


Lisää aiheesta:



Viite