Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

wiki.piraattipuolue.fi

digipuolue. Suomen piraattipuolue kerää vielä kannattajakortteja. wiki.piraattipuolue.fi

digipuolue. Suomen piraattipuolue kerää vielä kannattajakortteja.

Suomen piraattipuolue odottaa jäsenryntäystä

20.4.2009 11.04

Lasse Leipola

Ruotsissa viime viikolla päättynyt Pirate Bay -oikeudenkäynti on vauhdittanut myös Suomen piraattipuolueen toimintaa. Puheenjohtaja Pasi Palmulehdon mukaan jo hiipunut kannattajakorttien kerääminen vilkastui viikonloppuna.

”Viikonlopun aikana tilattiin toistasataa kannattajakorttipohjaa, joita ihmiset voivat paitsi allekirjoittaa itse, myös kerätä nimiä lähipiiristään.”

Järjestö on kerännyt jo yli 80 prosenttia puoluerekisteriin pääsemiseksi vaaditusta viidestä tuhannesta nimestä.

”Eurovaalit oli aluksi tavoitteena, mutta siihen ei ehditä, sillä korttien käsittely oikeusministeriössä kestää aikansa. Nyt kerätään kannattajakortit kasaan ja sen jälkeen keskitytään jäsenhankintaan”, Palmulehto kertoo.

Ruotsissa piraattipuolue kasvoi huimasti viikonlopun aikana. Jäseniä on nyt jo yli 30 000, kun vielä perjantaina jäsenmäärä oli alle 15 000. Asiasta kerrotaan Piraattiliitto-sivuilla.

”Olemme kasvaneet kahdessa päivässä kokonaisen Ruotsin vihreän puolueen verran”, kommentoi puheenjohtaja Rick Falkvinge Aftonbladetille.

Ruotsin piraattipuolue on nyt jäsenmäärällä mitattuna maan neljänneksi suurin puolue. Sen edellä ovat ainoastaan sosiaalidemokraatit, maltillinen kokoomus ja keskusta.

Suomalaisella puolueella on vasta noin tuhat jäsentä.

Palmulehto arvelee, että suomalainen piraattipuolue voi saada lisävauhtia jäsenhankintaan niin sanotusta Acta-sopimuksesta, jolla yritetään rajoittaa väärennettyjen tuotteiden leviämistä. Sopimusta valmistellaan EU:ssa suljettujen ovien takana, ja sen sisällöstä ja aikataulusta on saatavilla niukasti tietoa. 

”Sopimus voi vaarantaa paitsi ihmisten yksityisyyden myös yrityssalaisuuksia. Esimerkiksi tullissa olisi mahdollista penkoa kaikki digitaalinen sisältö.”

digioikeudet 
Viite