Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

goodmoodtv.com

Suvi Lindén vastaa Lex Nokiasta.
Tulen alla. Liikenneministeri Suvi Lindén joutui tiistaina puolustelemaan eduskuntaan tuomaansa lakiesitystä. goodmoodtv.com

Tulen alla. Liikenneministeri Suvi Lindén joutui tiistaina puolustelemaan eduskuntaan tuomaansa lakiesitystä.

Suvi Lindén vähätteli painostusväitteitä

24.2.2009 16.50

Lasse Leipola

Lex Nokian tarpeellisuudesta ja vaikutuksista kiisteltiin tänään keskiviikkona eduskunnassa.

Vihreiden Johanna Sumuvuori ja Outi Alanko-Kahiluoto kysyivät liikenneministeri Suvi Lindéniltä (kok), miten hän suhtautuu siihen, että lain valmistelijoita on painostettu ja pitäisikö väitteitä tutkia.

Lindén vähätteli painostusväitteitä ja korosti, että painostuksesta kertoneet virkamiehet eivät ole olleet lakia valmistelleessa työryhmässä.

”Ehkä työmarkkinajärjestöjen kielenkäytön on tultava tälle vuosisadalle”, Lindén totesi julkisuuteen nousseesta uhkailuviestistä.

Heli Järvinen (vihr) kysyi ministeriltä, miksi oikeutta tutkia tietoliikenteen tunnistetietoja ei rajattu ainoastaan yrityksiin, vaan miksi se koskee myös muita yhteisötilaajia, kuten taloyhtiöitä tai kirjastoja.

Linden, että on tärkeää saada yhteiset pelisäännöt kaikille yhteisötilaajille.

Vihreiden Heidi Hautala hämmästeli, miksi niin monista laeista päätetään kolmikannassa.

”Tässä laissa on menty hakoteille, kun työmarkkinaosapuolille on annettu niin suuri valta.”

Hallituspuolueista erityisesti kokoomuksen edustajat kiittelivät ehdotusta.

Esimerkiksi kokoomuksen Lyly Rajala moitti julkisuudessa käytyä keskustelua harhaanjohtavaksi ja sanoi, että vastustus johtuu harhaluuloista ja vääristä tiedoista. Kimmo Sasi puolestaan väitti, että asiantuntijat eivät ole tyrmänneet lakia valiokunnassa vaan esittäneet huomautuksia.

Terävintä kritiikkiä esittivät vasemmistopuolueet, joiden edustajat moittivat lakia huonosti valmistelluksi. 

”Tämä on monimutkaista lainsäädäntöä. Sitä oikeusasteissa vielä selvitetään, kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Jos joku tämän lain ansiosta pärjää, niin se on juristi”, sanoi lain valiokuntakäsittelyä johtanut Martti Korhonen (vas).

”Jos tämä laki nyt täällä hyväksytään, se ei paranna kansalaisten luottamusta läpinäkyvään päätöksentekoon”, moitti demarien Susanna Huovinen, joka vuonna 2006 esti liikenneministerinä lain läpimenon.

digioikeudet 
Viite