Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Syntyykö 500 000 suomalaisen palkasta sopu, vai onko edessä uskomaton lakkokevät?

8.2.2011 11.19

Lasse Leipola

Työntekijäjärjestöt ovat hylänneet Kuntatyönantajien esityksen 1,5 prosentin palkankorotuksista. Kunta-alan sopimus koskee noin puolta miljoonaa kuntien ja kaupunkien työntekijää.

Ehdotettu korotus olisi jakautunut 0,7 prosentin toukokuussa jaettavaan yleiskorotukseen ja 0,8 prosentin paikalliseen erään syksyllä.

”KT:n arvion mukaan järjestöjen neuvotteluissa esittämät vaatimukset nostaisivat kokonaisuutena palkkatasoa lähes kolmella prosentilla tänä vuonna. Kuntatalous ei kestä näin suuria palkankorotuksia ja julkisen talouden kestävyysvajeen ratkaiseminen edellyttää maltillisia palkkaratkaisuja”, Kuntatyönantajien tiedotteessa todetaan.

Työntekijöiden mukaan KT:n tarjous jää kauas hyväksyttävästä tasosta. Työntekijäjärjestöjen tavoitteena on myös kunta-alan palkansaajan ostovoiman turvaaminen.

”Virallinen ennuste kuluvan vuoden inflaatiosta on 2,4 prosenttia, mutta uusimmat ennusteet kertovat jopa lähes kolmen prosentin inflaatiosta. Kunta-alan työntekijöillä ei voi maksattaa julkisen sektorin talousongelmia”, sanoo OAJ:n ja JUKO:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Muun muassa opettajien OAJ on jo aiemmin ilmoittanut valmistautuvansa työtaistelutoimiin. Neuvottelujen on määrä jatkua myöhemmin tällä viikolla.

työelämä  kunnat 


Lisää aiheesta:



Viite