Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Frank Motz

Taiteilija. Tea Mäkipään työ on niin hauskaa ja vaihtelevaa, ettei hän koe tarvetta lomailuun. Frank Motz

Taiteilija. Tea Mäkipään työ on niin hauskaa ja vaihtelevaa, ettei hän koe tarvetta lomailuun.

Taiteilija Tea Mäkipää rakentaa kesällä Nooan arkkia

6.7.2009 15.56

Noora Jussila

Taiteilija Tea Mäkipää sai Vihreä Lanka -palkinnon viime joulukuussa vuoden vihreästä kulttuuriteosta. Tämän kesän Mäkipää aikoo viettää töiden parissa.

Työn alla on Eden 2 -installaatio Yhdysvaltain Indianapoliksessa.

"Se on eräänlainen laiva, joka on juuttunut vesirajaan. Alus on kuin Nooan arkki, joka on jo syöty tyhjäksi eläimistä ja laiva on pullollaan äkäisiä ihmisiä jotka ovat etsimässä lisää elintilaa", Mäkipää sanoo.

Lisäksi Mäkipää työskentelee uuden Link -projektin parissa.

"Prosessi on monivaiheinen, mutta lopulta yleisölle tullee esille video. Teos käsittelee yhteyttä, yhtäläisyyttä ja eroja ihmisten ja eläinmaailman välillä. Mikäli säät sallivat, pääosaa esittää Suomen kaunis luonto", Mäkipää sanoo.

Mäkipää on äskeittäin palannut Kreikasta, jossa hän osallistui Ateenan Biennaaliin. Hän kävi myös Ruotsissa, jossa osallistui Wanåsin Footprints -kesänäyttelyyn.

Varsinaista kesälomaa taiteilija ei aio viettää.

"Lomailulle ei ole ollut erityistä tarvetta, koska työ on hauskaa, vaihtelevaa ja sosiaalista. Ateenassa oli tosi kuuma, jopa yli 40 astetta, ja oli eksoottista rakentaa installaatiota hiekkarannalla auringonottajien seassa."

Vihreä Lanka kirjoitti Tea Mäkipäästä 5. joulukuuta ilmestyneessä numerossaan. Lue toimittaja Lena Björklundin juttu Moraalitaiteilija täältä.

Vihreä Lanka utelee kesän ajan kuulumisia kiinnostavilta henkilöiltä.




Viite