Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Luomuperunaa.
Pottua. EU:n luomupolitiikan suunta tarkastetaan tänä vuonna.Emilia Pippola

Pottua. EU:n luomupolitiikan suunta tarkastetaan tänä vuonna.

Tarja Cronberg: ”Luomulle on nyt tilausta”

13.5.2013 15.58

Lasse Leipola

Mikkeliin avattiin tänään maanantaina luomuinstituutti. Avajaisiin osallistunut europarlamentaarikko Tarja Cronberg (vihr) toivoo, että luomuinstituutti herättää keskustelua Suomen luomulinjasta. EU:n luomupolitiikan arvioinnin on määrä valmistua kesällä ja uusien linjauksien päätyä parlamentin käsiteltäviksi ennen vuoden loppua.

”EU on kriisissä, talous kutistuu ja työttömyys lisääntyy. Harvan toimialan käyrät osoittavat tänä päivänä kasvua. Luomu on positiivinen poikkeus - sekä tuotanto että kulutus kasvavat maailmalla ja myös Suomessa.  Luomulle on nyt tilausta, tarvitaan vain päätöksiä”, Cronberg sanoi puheessaan.

Hänen mukaansa luomumarkkinoilla pärjäävät parhaiten ne maat, joissa luomutuotannon ja tavanomaisen tuotannon välinen vastakkainasettelu on ollut lyhyt.

”Suomessa vastakkainasettelu on jatkunut pitkään ja asemamme luomumarkkinoilla on sen mukainen. Tuontiruoan osuus kasvaa koko ajan, koska oma tuotantomme ei vastaa kuluttajien kysyntään. Yhä useammin se on luomua”, Cronberg sanoo.

Tänään avattiin myös uudistettu Luomu.fi-sivusto, jota Luomuinstituutti ylläpitää yhdessä Luomuliiton ja Pro Luomu -järjestön kanssa. Sen on määrä koota luomutietoa yhteen paikkaan.

”Tavoitteena on kiinnostava, luotettava ja ajantasainen luomutiedon lähde. Yhdistämällä eri toimijoiden osaamista ja tekemistä meillä on tähän hyvät edellytykset”, sanoo toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila Pro Luomun tiedotteessa.

ruoka  luomu 
Viite