Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Dominic Hart / Nasa

John Beddington.
Varoitus. Ihmiskuntaa uhkaa vesi-, ruoka- ja energiapula. Dominic Hart / Nasa

Varoitus. Ihmiskuntaa uhkaa vesi-, ruoka- ja energiapula.

Täydellinen myrsky uhkaa ihmiskuntaa

19.3.2009 14.08

Vihreä Lanka

Pula ruuasta, vedestä ja energiasta ajaa ihmiskunnan täydelliseen myrskyyn vuoteen 2030 mennessä, arvioi Britannian hallituksen johtava tieteellinen neuvonantaja John Beddington. Asiasta kertoo Guardian.

Hänen mukaansa väestönkasvu ja onnistumiset köyhyyden lievittämisessä johtavat ruuan, veden ja energian kysynnän räjähdysmäiseen kasvuun.

”Olemme matkalla kohti täydellistä myrskyä, koska kaikki kolme asiaa tapahtuvat samalla aikajänteellä”, Beddington sanoo.

Hänen on määrä puhua aiheesta huomenna Lontoon Westminsterissä pidettävässä kestävän kehityksen konferenssissa.

”Jos emme hoida tätä ongelmaa, voimme odottaa epävakautta, lisääntynyttä mellakointia ja mahdollisesti merkittäviä ongelmia kansainvälisessä maahanmuutossa, kun ihmiset pakenevat ruoka- ja vesipulaa”, Beddington sanoo.

Hän toivoo, että Euroopassa otettaisiin mallia Yhdysvalloista, jossa presidentti Barack Obama on ottanut johtavia tiedemiehiä mukaan poliittiseen hallintoon.

John Beddington on erikoistunut uusiutuvien resurssien kestävään käyttöön. Ennen kun hänet valittiin hallituksen neuvonantajaksi, hän toimi populaatiobiologian professorina Lontoon Imperial Collegessa.

vesi  ruokakriisi  väestönkasvu 
Viite