Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Kansanedustaja. Timo Juurikkala nousee eduskuntaan Heidi Hautalan tilalle. Mikael Ahlfors

Kansanedustaja. Timo Juurikkala nousee eduskuntaan Heidi Hautalan tilalle.

Timo Juurikkala ilmoitti missiokseen maailman pelastamisen

9.6.2009 10.22

Noora Jussila

Vihreiden tuore kansanedustaja Timo Juurikkala nimeää luonnon- ja ympäristönsuojelun tärkeimmäksi mielenkiinnon kohteekseen eduskunnassa.

"Tulin vihreisiin mukaan 1990-luvun alussa. Silloin ajattelin, että sosiaali- ja koulutuspolitiikan tekijöitä on paljon, mutta ympäristö- ja luonnonsuojelupolitiikan tekijöitä vähemmän. Se oli missioni silloin ja se se on vieläkin. Maailman pelastaminen, lyhyesti sanottuna", Juurikkala sanoi vihreiden tiedotustilaisuudessa tiistaiaamuna.

Juurikkalan mukaan nykyinen työ Vantaan kaupungin toimialajohtajana on avannut silmiä myös sosiaalisiin kysymyksiin.

"Luonnon- ja ympäristönsuojelun tinnalle on tullut hyvin voimakkaana hyvinvointivaltion tärkeimpien elementtien puolustaminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen."

Juurikkalan mukaan työ on antanut myös hyvän tuntuman kuntasektorin ongelmiin.

"Vantaa on tietyssä mielessä eräänlainen laboratorio suomalaisen yhteiskunnan ongelmista, kuntataloudessa on vaikeuksia ja työttömyys kasvaa nopeasti."

Virallisesti Juurikkalasta tulee kansanedustaja heinäkuun puolivälissä, kun Heidi Hautala siirtyy europarlamenttiin. Juurikkala on mukana vihreiden eduskuntaryhmän kokouksessa torstaina, jolloin päätetään ryhmän puheenjohtaja.


Lisää aiheesta:Viite