Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Toimitusjohtajia ja vaalijuhtia

3.6.2010 14.13

Jenni Leukumaavaara

Keskustan...

puoluesihteerille tärkein työmaa on valtaisan kenttäväen edustaminen ja sen saaminen yhteistyöhön puoluejohdon kanssa. Nyt sarkaa riittää myös vaalirahakohun paikkailussa.

”Median painoarvon kasvun myötä kaikki pitää miettiä myös sen kautta, miltä se näyttää. Puheenjohtajalla ja puoluesihteerillä on oltava täysi luottamus, muuten työstä ei tule yhtään mitään”, sanoo eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen, joka toimi keskustan puoluesihteerinä 1980–1990.

Vasemmistoliitossa...

...puoluesihteerin työhön vaikuttaa puolueen ikääntyminen. Keskisuuressa puolueessa puoluesihteerikin on ”nilkat savessa” mukana esimerkiksi vaalityössä ja ristiriitojen sovittelussa.

”Kymmeniä vuosia puolueessa toimineet ovat nähneet toisenlaisen puoluekulttuurin. Välillä näkee selvästi, että edellisten ja tulevien sukupolvien välillä on kitkapintaa. Muutos tapahtuu pikkuhiljaa”, sanoo puoluesihteeri Sirpa Puhakka.

Kokoomus...

...on viime vuosien vaalimenestyjä. Äitiyslomalle syksyllä jäävä puoluesihteeri Taru Tujunen pitää itseään puolueyhteisön toimitusjohtajana.

”Hoidan puoluekoneiston johtamista faktisesti ja kehitän puolueen taloutta ja hallintoa. Jyrkin kanssa aina tilanteen mukaan katsomme, miten toimitaan ja kuka kommentoi.”

Tujunen ei halua vielä kertoa äitiyslomasijaistaan.

Vihreissä...

...jäsenmäärä on kasvanut viime vuosina nopeasti, ja se on yksi puoluesihteerin tärkeistä tehtävistä.

”Vaalitulos, jäsenmäärän kasvu ja puolueen tyytyväisyys ratkaisevat puoluesihteerin onnistumisen. Julkisuus ja muu tulee siihen päälle. Olen ollut aika paljon mukana vaaliraha- ja maahanmuuttokeskusteluissa”, vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi sanoo.


Lisää aiheesta:



Viite