Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Tuulivoimala.
Lisääntymisvaiheessa. Suomeen valmistuu ensi vuonna saman verran tuulivoima-kapasiteettia kuin sitä oli yhteensä viime vuoden lopussa.SXC

Lisääntymisvaiheessa. Suomeen valmistuu ensi vuonna saman verran tuulivoima-kapasiteettia kuin sitä oli yhteensä viime vuoden lopussa.

Toiveikas ennustus: Kunnat kilpailevat kohta tuulivoimaloista

12.12.2012 9.15

Lasse Leipola

Suomen Tuulivoimayhdistys povaa, että kunnat alkavat lähivuosina kilpailemaan tuulivoimahankkeista. Perusteena arviolle on tuulivoiman syöttötariffi, jonka piiriin pääsee ensimmäiset 2 500 megawattia tuotantokapasiteettia.

Viime vuoden lopussa kotimainen tuotantokapasiteetti oli noin 200 megawattia, mutta se on noussut tänä vuonna 300 megawattiin. Ensi vuodelle yhdistys arvioi peräti 200 megawatin lisäystä. Sen tiedotteessa puhutaankin jo rakennusbuumista.

”Muutamat kunnat, kuten Simo, Ii, Raahe ja Kotkan-Haminanseutu ovat selvästi oivaltaneet tuulivoimamyönteisyydestä koituvat imagohyödyt. Tutkimusten mukaan kansalaiset suhtautuvat energiamuodoista kaikkein positiivisimmin tuulivoimaan”, toiminnanjohtaja Anni Mikkonen sanoo yhdistyksen tiedotteessa.

Tuulivoiman hyötyinä yhdistys listaa kiinteistöveroista, maanvuokrista ja muista korvauksista saatavat tulot sekä työllistävän vaikutuksen sekä rakennusvaiheessa että myöhemmin huoltotöissä.

tuulivoima 




Viite