Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Toiveita ja pelkoja

8.6.2009 13.21

Vihreä Lanka

Rauhallisesti eteenpäin

>> Uskon, että hän vie vihreitä rauhallisesti eteenpäin.

>> Työministerin tehtävä vaatii sisäänajamista, mutta olen nähnyt Annin työskentelytavan: hän perehtyy tehtäväkenttäänsä perusteellisesti ja selviytyy varmasti. Hän on asiaosaaja. Kun hallitusohjelman mukaan mennään, ei meillä ole ennakkoluuloja häntä kohtaan.

>> Hänen heikkoutensa on tapa myöhästellä palavereista.

Kansanedustaja Pekka Ravi (kok)

Taiteilijaluonne kuriin

>> Toivottavasti hän vie vihreitä moniarvoisempaan suuntaan. Että vihreät ymmärtävät myös konservatiivista mielenlaatua, perussuomalaista miestä ja naista. Olemme kuitenkin samaa kansaa. Emme ole pahoja, ainoastaan eri mieltä.

>> Työministerinä hän tulee pärjäämään. Ei poikien puudelina vaan omana itsenään. Anni on valtavan älykäs. Pidän hänestä, vaikka olen politiikassa hänen kanssaan täysin eri mieltä. Hänessä on potentiaalia tulla yhtä puoluetta isommaksi johtajaksi. Nyt kannattaa Annin levittää siipensä ja antaa auringon paistaa.

>> Hänen heikkoutensa ja vahvuutensa on, että hän on taiteilija. Hän joutuu oppimaan kurinalaisuutta ja asettumista viran tuomiin normeihin.

Kansanedustaja Timo Soini (ps)

Cityliberaaliin suuntaan

>> Uskon, että hän vie vihreitä cityliberaaliin suuntaan. Hän joutuu koville: on perusteltava, miksi vihreät jatkaa hallituksessa, joka hyväksyy pari ydinvoimalupaa ja lisää puolustusmenoja.

>> Työministerin saappaat ovat vielä testaamatta. Kannattaa kysyä neuvoa Liisa Jaakonsaarelta, joka oli samassa asemassa 1990-luvulla.

>> Hänen heikkoutensa on kokemattomuuden leima. Se ei hevillä häviä, vaikka Sinnemäki on itseään kehittäessään tehnyt hyvää työtä.

Politiikan toimituksen esimies Timo Haapala, Mtv3

Räväkköjä kannanottoja

>> Toivon, että Anni saa kaiken sen tuen, mitä Tarja ei ehkä joka tilanteessa saanut. Toivottavasti Anni ottaa räväkästi kantaa.

>> Työministerinä Anni jatkaa siitä, mihin Tarja jää. Hän joutuu likoon pahimpana mahdollisena aikana.

>> Anni edustaa yhdenlaista vihreyttä, mutta se ei välttämättä ole heikkous. Puheenjohtajisto on kokonaispaketti, johon etsitään sopivia palasia Annin rinnalle.

Kansanedustaja Heli Järvinen (vihr)

Piirun verran vasemmalle

>> Toivottavasti hän tuo vihreitä lähemmäs pienituloisia ja köyhiä.

>> Työministerin salkun hän oppii nopeasti. Toivon, että hän jatkaa työttömille maksettavaa palkkatukea ja turvaa työttömien yhdistysten toiminnan.

>> Hänen heikkoutensa ovat pieniä. Hän on ehkä liiankin tunnollinen, se voi koitua ongelmaksi. Hän ei ole kauhean huumoripitoinen, ei mikään Soini. Mutta ei kai tarvitse ollakaan.

Kansanedustaja Marjaana Koskinen (sd)

Ympäristönäkökulmaa laajalti

>> Vihreitä hän vie suuntaan, jossa näkyy osaaminen. Hänellä on äärimmäisen hyvät politiikan perustiedot. Hän on älykäs, fiksu, ahkera, kokenut, opinhaluinen ja luova. Hän ei ole mikään kettutyttö – jos joku tyttö, niin karhutyttö! Toivon, että hän tuo ympäristönäkökulman kaikkiin käsiteltäviin asioihin.

>> Työministerin salkku on hänelle sopiva. Nyt tarvitaan osaamista ja nopeutta. Hyvä valinta.

>> Hänen heikkoutensa on, että hän menee liian myöhään nukkumaan. Kun hänet näkee kahdeksalta aamulla, hän on kuin nukkuneen rukous.

Kansanedustaja Erkki Pulliainen (vihr)


Lisää aiheesta:



Viite