Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tuki jakaa puoluepomojen mielipiteet

27.1.2011 15.30

Vihreä Lanka

 Kokoomuksessa ei tunnusteta talousmurheita saati haikailla puoluetuen korotusten perään – ainakaan vielä. Puoluesihteeri Taru Tujunen ei halua ottaa kantaa puoluetuen korottamiseen.

”Puoluetuki on mallikas tapa tukea puolueita ja puolueiden rahoitus koostuu pääsääntöisesti puoluetuesta, mutta keskitymme puoluetuen korottamisen sijaan miettimään, miten muuten rahoittaa toimintaamme.”

Keskustan talousvaikeudet ovat pysyneet viime vuosina otsikoissa, eikä puolueen ympärillä sitkeästi pyörinyt vaalirahakohu ole helpottanut ulkopuolisen rahan hankintaa.

Puoluesihteeri Timo Laaninen ei kuitenkaan usko puoluetuen nostamiseen.

”Ainahan siihen on paineita, mutta neljä vuotta sitten teimme tasokorotuksen, joten siihen ei nyt ole poliittisia edellytyksiä. Tärkeintä olisi sitoa tuet indeksiin, sellaista uudistusta voisin kannattaa.”

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi muistuttaa, että myös puolueiden menot ovat kasvaneet viime vuosien aikana. Laturin mukaan puoluetukea voitaisiin nostaa ”joitakin prosentteja”.

”Jonkinlaisia paineita on, koska tukea ei ole korotettu neljään vuoteen.

Palkat ovat nousseet yli kymmenen prosenttia. Välttämättä tuet eivät ole ensimmäinen asia, jota nostetaan. Demokratian kannalta on kuitenkin tärkeää, että puolueilla on tasapuoliset toimintamahdollisuudet.”

Sdp leikkasi menojaan jo, kun nykyinen vaalikampanja mitoitettiin selvästi viimekertaista huokeammaksi.

”Nämä vaalit tehdään noin 400 000 euroa halvemmalla kuin edelliset. Se oli ensimmäinen ja luonteva säästökohde”, puoluesihteeri Mikael Jungner sanoo.


Lisää aiheesta:



Viite