Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors / Keksi

Kynttilämielenosoitus.
Kynttilämeri. Greenpeacen mukaan ydinvoiman vastainen kynttilämielenosoitus keräsi Helsingissä noin 2 200 osallistujaa.Mikael Ahlfors / Keksi

Kynttilämeri. Greenpeacen mukaan ydinvoiman vastainen kynttilämielenosoitus keräsi Helsingissä noin 2 200 osallistujaa.

Työt ydinkatastrofin pysäyttämiseksi jatkuvat

16.3.2011 9.28

Lasse Leipola

Säteilyarvot Fukushiman ydinonnettomuusalueella ovat laskeneet viimeöisen kohoamisen jälkeen ja työntekijät ovat palanneet töihin. Reaktorien jäähdyttäminen jouduttiin keskeyttämään evakuoinnin ajaksi, mutta sitä jatketaan jälleen.

Säteilyturvakeskus arvioi, että Fukushiman ydinvoimalasta nousseessa valkoisessa savupilvessä saattoi olla radioaktiivista jodia. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat. Tuulen ennustetaan painavan päästöjä merelle lähipäivinä.

Uutistoimisto Kyodo raportoi Suomen aikaan keskiviikkoaamuna Fukushiman reaktorien tilanteesta. Sen mukaan reaktorien 1–3 polttoainesauvat ovat osittain sulaneet. Reatoreita jäähdytetään merivedellä.

Nelosreaktorissa, joka oli järistyshetkellä alasajettuna, tiistaina tapahtunut räjähdys on vaurioittanut käytetyn polttoaineen säiliötä.

Reaktoreissa viisi ja kuusi, jotka olivat nelosreaktorin tavoin suljettuina perjantaina, on havaittu vähäistä lämpötilan nousua käytetyn polttoaineen säiliöissä.

Perjantaisen maanjäristyksen ja tsunamin jäljiltä Koillis-Japanissa arvioidaan yleisradioyhtiö NHK:n mukaan olevan yhteensä 11 000 kuollutta tai kadonnutta.

ydinvoima  japani  ydinvoimalaonnettomuus 
Viite