Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Uudessa kansallispuistossa saa kalastaa ja metsästää

24.6.2010 9.38

Saija Räsänen

Hallitus hyväksyi eilen keskiviikkona esityksen Selkämeren kansallispuistoksi. Kansallispuiston nimikkeestä huolimatta puistossa saa edelleen kalastaa ja metsästää rajoitetusti.

Kalastus on sallittua koko kansallispuiston alueella ilman erillistä lupaa. Kalastajien toiveiden mukaa myös harmaahyljettä on luvallista metsästää alueella normaalin sääntelyn mukaan.

Aavan meren matalikot ovat keskeisiä kalojen lisääntymisalueita, ja yksi Selkämeren kansallispuiston perustamistarkoituksista on luonnonkalakantojen turvaaminen.

Kansallispuiston perustamisestäa on väännetty kättä, sillä siinä missä Satakunnassa puiston perustamista kannatetaan, Vakka-Suomen puolella sitä kritisoidaan. Nyt paikallisen väestön toiveet on huomioitu puistossa sallimalla sorsan metsästys syyskaudella tietyillä luodoilla metsähallituksen luvalla.

Selkämeren kansallispuisto on 160 kilometriä pitkä vyöhyke Kustavin edustalta Merikarvialle. Puistoon kuuluu myös luotoja, yksittäisiä saaria, vedenalaisia särkkiä ja palasia vedenalaisista harjuista.

Selkämeren vesi on kirkasta ja valoa riittää meren pohjaan saakka. Alueen pituuden vuoksi luonto ja lajisto ehtivät muuttua matkan varrella.

luonnonsuojelu  kalastus  metsästys  kansallispuisto 
Viite