Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Uutuuskirja paljastaa erimielisyydet Haaviston kampanjan taustalla

24.5.2012 9.36

Lasse Leipola

Tänään torstaina julkaistava Sydänten presidentti -kirja kertoo erimielisyyksistä Pekka Haaviston presidenttikampanjan kuliseissa.

Kirjan ovat kirjoittaneet kampanjapäällikkö Riikka Kämppi ja kampanjaa läheltä seurannut asiantuntija Jussi Lähde. Heidän mukaansa pieni joukko vihreitä hankaloitti vaalityötä vaatimalla puoluetoimistolle suurempaa roolia kampanjassa. Nimeltä mainitaan puoluesihteeri Panu Laturi, joka kirjoittajien mukaan uhkasi katkaista rahaliikenteen puolueelta kampanjan käyttöön.

”Suhteet puoluetoimistoon, erityisesti puoluesihteeri Panu Laturiin, ja kouralliseen puolueaktiiveja olivat hyvin jännitteiset. Ensimmäisen kierroksen kaksi viimeistä viikkoa ja toisen kierroksen alku olivat kampanjan vaikeimmat hetket suhteessa puoluetoimistoon”, Kämppi kirjoittaa.

Kampanjaorganisaation hallituksen puheenjohtaja Olli Muurainen ja vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö joutuivat välillä sovittelemaan puoluetoimiston ja kampanjan välisiä kiistoja.

”Oma arvioni on, että puoluesihteeri Panu Laturin tapa lietsoa epäluuloja vaalikampanjaa kohtaan vihreiden puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsenten suuntaan oli lähellä pudottaa Haaviston toiselta kierrokselta. Niin paljon tuo yhteydenpito söi Riikka Kämpin aikaa ja energiaa. Olli Muuraisen ja Ville Niinistön keskinäiseen arvostukseen pohjaava hyvä yhteistyö oli tarpeen tarpeettoman usein tilanteen rauhoittamiseksi”, Lähde kirjoittaa.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Helsingin Sanomien haastattelema Laturi sanoo, ettei nähnyt tilannetta niin dramaattisena kuin kirjassa kuvataan. Hänen mukaansa riidoista päästiin yli:

”Riikka teki mielestäni todella hyvää työtä ja tulos oli hyvä.”

Vihreät  presidentinvaalit 
Viite