Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Polttava kysymys / Lauri Myllyvirta

Ilmastomarssilla.
Ilmastomarssi. Polttava kysymys -kampanja järjesti 5.12. kansanedustajien ja lumiukkojen ilmastomarssin. Polttava kysymys / Lauri Myllyvirta

Ilmastomarssi. Polttava kysymys -kampanja järjesti 5.12. kansanedustajien ja lumiukkojen ilmastomarssin.

Vaadi parlamentilta parempi ilmastopaketti

16.12.2008 9.08

Vihreä Lanka

Eu-jäsenmaiden viime viikolla muotoilema energia- ja ilmastopaketti oli karvas pettymys ympäristöjärjestöille.

Polttava kysymys -ilmastokampanja kehottaa kansalaisia vaatimaan euroedustajilta tiukempaa ilmastopakettia. Kampanjasivujen kautta on mahdollista lähettää valmiiksi muotoiltu kirje suomalaisille europarlamentaarikoille.

Kirjeessä vaaditaan muun muassa tiukempia sanktioita päästökiintiönsä ylittäville ja niin sanotun puhtaan kehityksen mekanismin osuuden pudottamista 60 prosentista 50 prosenttiin päästövähennyksistä.

”Me emme saa olla sukupolvi, joka pelasti pankit, mutta jätti ilmaston pulaan. Onneksi eurovaalit ovat tulossa ja mepit todennäköisesti reagoivat äänestäjien paineeseen, kunhan saavat tarpeeksi viestejä”, kampanjan levittämässä kutsukirjeessä todetaan.

Asia on huomenna keskiviikkona EU-parlamentin käsiteltävänä. Jos se hylkää paketin, on edessä toinen käsittely ja asia siirtyy todennäköisesti ensi kevään eurovaalien yli. Puheenjohtajamaa Ranska on tosin ilmoittanut olevansa valmis järjestämään ylimääräisen huippukokouksen, jos parlamentti hylkää paketin. 

Polttava kysymys on Greenpeacen, Suomen luonnonsuojeluliiton, Maan ystävien ja WWF:n yhteinen ilmastokampanja.

ilmastoneuvottelut 
Viite