Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Hallbäck.
Energiaoppia. Koulutuspäällikkö Mikael Hallbäckin mukaan uusi tutkinto sopii niin ydinvoimalan kuin tuulivoimalan pomoksi haveilevalle.

Energiaoppia. Koulutuspäällikkö Mikael Hallbäckin mukaan uusi tutkinto sopii niin ydinvoimalan kuin tuulivoimalan pomoksi haveilevalle.

Vaasan yliopisto kouluttaa kohta energiapomoja

28.10.2010 14.51

Noora Jussila

Vaasan yliopisto aloittaa ensi keväänä energia-alan johtamiskoulutuksen. Levón-instituutin järjestämä Energy Business MBA -koulutus on suunnattu energia-alan liiketoiminnan kehittämis ja -johtamistehtäviin hakeutuville.

Ohjelma on tehty ”suomalaisen energia-alan tarpeisiin”. Koulutuspäällikkö Mikael Hallbäckin mukaan ohjelmasta voi valmistua niin ydinvoimaloiden kuin tuulivoimayritystenkin pomoja.

”Koulutusohjelma ei ota kantaa, onko energia ydinvoimaa vai uusiutuvaa. Emme sulje mitään pois, mutta koulutuksessa ei ole ydinvoiman kannustamista tai vastustamista”, Tampereen energiamessuilta tavoitettu Hallbäck sanoo.

MBA-tutkintoja on viime vuosina suunnattu tietyille toimialoille. Hallbäckin mukaan uusi koulutusohjelma on saanut hyvän vastaanoton.

”Etenkin uusiutuvan energian yritykset olevat kiinnostuneita. Messuilla tuulivoima tuntuu olevan todella pop, täällä on paljon tuulivoimaständejä”, Hallbäck sanoo.

koulutus  energiateollisuus 
Viite