Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vain yksi puolue ei paljastanut kantaansa metsien suojeluun

6.4.2011 10.37

Saija Räsänen

Seitsemän eduskuntapuoluetta haluaa turvata metsiensuojeluohjelma Metson resurssit ensi vaalikaudella tai lisätä niitä, selviää Luonnonsuojeluliiton kahdeksan eduskuntapuolueen puoluesihteerille tekemästä kyselystä. Perussuomalaiset ei vastannut kyselyyn.

Rahoituksen tuntuvaa lisäämistä kannattavat sdp, vasemmistoliitto ja vihreät. Keskusta, kokoomus, kd ja rkp säilyttäisivät rahoituksen vähintään nykytasolla. Varovaisin kanta oli kokoomuksella, jonka mukaan "rahoituksesta tulee huolehtia".

Myös soiden suojelu sai puolueilta kannatusta. Keskusta, kokoomus, sdp, vihreät ja vasemmistoliitto säästäisivät kaikki luonnontilaiset ja arvokkaat suot turpeenkaivulta. Rkp ja kd haluavat edistää soiden suojelua, mutta jättävät tarkat tavoitteet epäselviksi.

”Vapo ei ole toistaiseksi luopunut yhdestäkään arvosuosta ennen kuin on ollut käytännössä pakko. On myös myönnettävä, että pelkkä suojelualueiden lisääminen ei riitä, vaan tarvitaan ojittamattomat suot suojaava lainsäädäntö", sanoo Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava järjestön tiedotteessa.

Turpeenpoltosta voisivat luopua vasemmistoliitto, vihreät ja kd. Keskusta pitää turpeenpolttoa tulevaisuudessa mahdollisena vain hiilen talteenottoon yhdistettynä. Kokoomus verottaisi turvetta sen ilmastovaikutuksien mukaan. Sdp sen sijaan käyttäisi turvetta jatkossakin energiantuotannossa.

luonnonsuojelu  eduskuntavaalit  suot  metso 
Viite