Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Pekka Haavisto.
Presidenttiainesta? Vasemmistossa pidetään Pekka Haavistoa hyvänä ehdokkaana seuraavaksi presidentiksi.Tiina Jutila / Vihreät

Presidenttiainesta? Vasemmistossa pidetään Pekka Haavistoa hyvänä ehdokkaana seuraavaksi presidentiksi.

Vasemmisto innostui Pekka Haaviston presidenttikampanjasta

16.9.2010 15.22

Lasse Leipola

Vasemmistoliiton äänenkannattaja Kansan Uutiset arvioi verkkosivuillaan, että vihreiden Pekka Haavisto voisi vuoden 2012 presidentinvaaleissa lyödä kokoomuksen Sauli Niinistön.

”Niinistön kaataminen vaatii sellaisen ehdokkaan, joka pystyy keräämään kannatusta yli puoluerajojen nimenomaan henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella”, kirjoitetaan lehden verkkopääkirjoituksessa.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja ja presidenttiehdokas Claes Andersson puolestaan kehuu Iltasanomien sivuilla Haavistoa päteväksi poliitikoksi. Hän ei kuitenkaan halua suositella puolueelleen Haaviston tukemista.

”Minulla ei ole sellaista asemaa, mutta voin pitää Haavistoa hyvänä ehdokkaana”, Andersson sanoo.

Vasemmiston keskustelu Haaviston presidenttiehdokkuudesta käynnistyi eilen keskiviikkona, kun Rakennusliiton vasemmistoliittolainen puheenjohtaja Kyösti Suokas kirjoitti liiton sivuilla, että Haavistolla olisi hyvät kyvyt presidentin keskeiseen tehtävään, eli ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtamiseen yhdessä hallituksen ja eduskunnan kanssa.

”Haavisto on kansainvälisissä tehtävissä kouliintunut, humaani ja vaatimattoman oloinen mies. Samoja hyviä ominaisuuksia löytyy Martti Ahtisaarelta ja Tarja Haloselta. Emme tarvitse enää ylöspäin katsottavaa Kekkosta. Ennakkoluulottomalla ja maailman ongelmista aidosti kiinnostuneella presidentillä on selvä tilaus”, Suokas kirjoitti.

vihreät  presidentinvaalit  vasemmistoliitto 
Viite