Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vegaanit ajavat kouluun kasvisruokapäivää

14.11.2008 13.34

Noora Jussila

Tuoreessa Mitä tehdä eläimille? -pamfletissaan eläinoikeusaktivisti, sosiologi Salla Tuomivaara ehdottaa, että lihansyöjät pitäisivät yhden kasvisruokapäivän viikossa. Riittääkö tämä Vegaaniliitolle?

”Ajamme sitä, ettei eläimiä syötäisi tai käytettäisi hyväksi lainkaan. Mutta yhdelläkin kasvisruokapäivällä olisi merkitystä”, sanoo liiton varapuheenjohtaja Heidi Kivekäs.

Vegaaniliitto on mukana kampanjassa, jolla pyritään lisäämään kasvisten osuutta kouluruuassa. Tavoite on myös, että yhtenä päivänä kuukaudessa kouluruoka olisi vegaanista.

”Etenemme pienin askelin ihmisiä kannustaen. Jos henkilö yhtenä päivänä kokeilee kasvisruokaa, hän voi huomata, ettei tarvitse eläinperäisiä tuotteita.”

Yli 800-jäseninen Vegaaniliitto vastustaa tuotteita ja palveluita, jotka riistävät eläimiä. Lauantaina 15 vuotta täyttävä liitto on ajan hermolla.

”Ympäristösyistä on modernia olla vegaani, se vaikuttaa ekologiseen jalanjälkeen. Myös eläinten oikeudet ovat nykyaikaa. Niitä on alettu viimeisen 20 vuoden aikana huomioida”, Kivekäs sanoo.

kasvisruoka 
Viite