Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Venäjä pistää eläinten salakuljetusta kuriin

24.6.2013 9.35

Lasse Leipola

Venäjän duuma on hyväksynyt presidentin Vladimir Putinin tukeman lain, joka kiristää uhanalaisten eläimien salametsästyksestä ja salakuljettamisesta annettavia tuomioita.

Aiemmin laki oli rajattu koskemaan ainoastaan arvokkaimpia salakuljetuseriä eikä maan lainsäädännössä kerrottu, miten arvo tulisi määrittää.

"Uusi laki sulkee Venäjän lainsäädännön porsaanreiän. Nyt, riippumatta saaliin arvosta tai määrästä, jokainen salakuljettaja, joka saadaan kiinni tiikerin tai muun arvokkaan eläimen osia hallussaan, saa syytteen ja mahdollisesti aiempaa kovemman tuomion. Olemme tehneet työtä tämän eteen 15 vuotta ja nyt presidentin ja presidenttihallinnon päällikkö Sergei Ivanovin tuella, laki on voimassa", sanoo Venäjän WWF:n johtaja Igor Chestin tiedotteessa.

Laki koskee muun muassa amurintiikeriä, lumileopardia ja jääkarhua.

Laitonta eläinkauppaa seuraavan Traffic-järjestön Alexei Vaisman muistuttaa, että vaikka laki on merkittävä edistysaskel, riippuu sen vaikutus täysin valvonnasta.

"Riistavalvojien määrä on pudonnut dramaattisesti viime vuosina ja sitä on kasvatettava. Vaikka näemme nyt valoa tunnelin päässä, tarvitaan päivänvaloon pääsemiseksi instituutioiden tukea", Vaisman sanoo WWF:n tiedotteessa.

luonnonsuojelu  salametsästys  Venäjä 
Viite