Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Moskovan talvi.
Oma tie. Jos kansainvälinen sopimus ei miellytä, Venäjä noudattaa omia tavoitteita. SXC

Oma tie. Jos kansainvälinen sopimus ei miellytä, Venäjä noudattaa omia tavoitteita.

Venäjä uhkaa karata omille teilleen ilmastotalkoissa

15.12.2008 12.05

Vihreä Lanka

Venäjä ei aio sitoutua kansainväliseen ilmastosopimukseen, jos se ei vastaa maan kansallista etua. Sen sijaan maa aikoo asettaa omat päästövähennystavoitteet. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

”Katsomme millaiset vähennykset ovat mahdolliset ja asetamme tavoitteet sen mukaan”, sanoi Venäjää Poznanin ilmastoneuvotteluissa edustanut Aleksandr Pankin.

Hänen mukaansa Kööpenhaminassa sovittavassa kansainvälisessä ilmastosopimuksessa tulisi ottaa huomioon maiden taloudelliset ja sosiaaliset lähtökohdat, jotta Venäjä voisi sen allekirjoittaa.

”Jos teillä menee meitä paremmin, miksi meidän pitäisi tehdä suurempi sitoumus”, Pankin sanoi.

Hänen mukaansa Venäjän kansalliset tavoitteet asetetaan jo ensi vuonna. Päästöt pyritään aluksi vakauttamaan 30 prosenttia vuoden 1990 päästöjä alemmalle tasolle.

Venäjän päästöt romahtivat 1990-luvun talousromahduksen myötä, minkä ansiosta se on alittamassa esimerkiksi Kioton vuoteen 1990 sidotut päästötavoitteet.

EU:n tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vuoteen 2020 mennessä 20 prosentilla. Pankin ei kertonut, kuinka paljon Venäjän päästöjä aiotaan vähentää EU:n tavoitevuoteen mennessä.

ilmastoneuvottelut 


Lisää aiheesta:Viite