Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vesku Loiri ja Janne Niinimaa yhdistivät voimansa: kovaa tekstiä kokoomukselle!

5.10.2012 13.56

Lasse Leipola

Joukko suomalaisia julkkiksia on lähettänyt avoimen kirjeen kokoomusministereille.

”Haluamme ilmaista huolemme Kokoomuksen linjasta Itämeren luonnonlohta koskevassa kiintiöpäätöksessä. (Maa- ja metsätalousministeri) Jari Koskinen ja MMM ovat esittäneet Itämeren lohen saaliskiintiöksi 108,000 lohta kun kansainvälinen merentutkimusneuvosto ICES on raportoinut lohikannan kestävän maksimissaan 54,000 lohen pyynnin. Olemme sitä mieltä, että uhanalaisia lajeja pitää suojella vain niiden itsensä takia, ja saaliskiintiöitä tulee supistaa niin ammatti- kotitarve- kuin vapaa-ajankalastajien kohdalla”, näyttelijä Jasper Pääkkösen blogissa julkaistussa kirjeessä todetaan.

Allekirjoittajat muistuttavat, että lohikiintiöissä on kyse paitsi luonnonsuojelusta myös kalastusalan tulevaisuudesta.

”Kansantaloudelliselta kannalta asiaa tarkastellessa emme usko edes ministeri Koskisen keksivän ainoatakaan kestävää argumenttia lohen ryöstökalastuksen puolesta. Mitä paremmin lohikantamme voivat, sen enemmän ne tuovat vaurautta mukanaan. Emme voi ymmärtää todeksi kokoomuslaisen ministerin linjaa tässä asiassa. Julkisuudessa Koskinen on pysytellyt asian tiimoilta hiirenhiljaa, vaikka lohesta on kuluneen vuoden aikana kirjoitettu enemmän kuin aikoihin.”

Pääministeri Jyrki Kataiselle, kuntaministeri Henna Virkkuselle, ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbille ja elinkeinoministeri Jyri Häkämiehelle osoitetun kirjeen ovat allekirjoittaneet muun muassa näyttelijät Vesa-Matti Loiri, Tommi Korpela ja Peter Franzén, ohjaaja Aku Louhimies, toimittaja Mikko Peltola sekä jääkiekkoilijat Janne Pesonen, Janne Niinimaa, Lennart Petrrell ja Kim Hirschovits.




Viite