Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Uusi ilme. Vihreät luottaa vaaleissa leijonan symboliarvoon.

Uusi ilme. Vihreät luottaa vaaleissa leijonan symboliarvoon.

Vihreät otti isänmaallisen symbolin vaaliaseeksi

5.12.2010 15.30

Jukka Vahti

Vihreät paljasti sunnuntaina, itsenäisyyspäivän aattona vaali-ilmeensä ja tärkeimmät teemansa, joilla puolue lähtee kamppailemaan ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

Vihreiden vaalislogan on "Uusi Suomi", ja kampanjan tunnuksena on valkoinen, Suomen vaakunasta tuttu leijona vihreällä pohjalla. Puolueen puheenjohtajan Anni Sinnemäen mukaan kampanjalla halutaan määritellä leijonan merkitys uudelleen.

"Haluan, että Suomen symbolista tulee mieleen edistyksellisyys ja avoin suhtautuminen maailmaan. Meille leijona on hyvän puolella", Sinnemäki sanoi Helsingin pörssitalolla pidetyssä kampanjan julkistustilaisuudessa.

Sinnemäki arvioi ensi kevään vaaleista tulevan kamppailu suomalaisten arvoista ja siitä, tuleeko Suomesta avoin ja moderni maa vai vanhoillinen ja sulkeutunut yhteiskunta.

Vihreiden vaaliteemat ovat talous, suvaitsevaisuus ja ympäristö. Sinnemäki toisti vihreiden tavoitteen, jonka mukaan Suomesta pitää tehdä vihreän talouden maa.

"Rakennamme talouden, joka perustuu merkittäville vihreille investoinneille, paremmalle työelämälle ja huippuhyvälle koulutukselle."

Vihreät ovat jo aiemmin linjanneet pyrkivänsä ympäristöpuolueesta yleispuolueeksi. Sinnemäki kuitenkin muistutti, että luonto on vihreille superarvo. Hänen mukaansa myös kampanjan leijona "puolustaa isänmaan luontoarvoja".

Juttua on päivitetty.

vihreät  eduskuntavaalit 
Viite