Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät vaatii elvytysrahaa raiteisiin ja sähkön pientuotantoon

21.8.2013 14.49

Jukka Vahti

Hallituksen pitää suunnata tulevat elvytystoimensa uusien työpaikkojen luomiseen ja parhaiten tämä onnistuu tukemalla raideliikennettä, korjaamalla homekouluja ja edistämällä energiatehokkuutta ja sähkön pientuotantoa, linjasi vihreiden eduskuntaryhmä kesäkokouksessaan Asikkalassa keskiviikkona. 

 "Liikenneinvestoinneissa on tärkeää, että vähintään puolet potista sijoitetaan raideliikenteeseen. Homekoulujen korjaaminen puolestaan on tärkeä investointi ihmisten terveyteen. Samalla luodaan työpaikkoja rakennusalalle ja myös parannetaan rakennusten energiatehokkuutta", eduskuntaryhmän puheenjohtaja Oras Tynkkynen sanoi vihreiden tiedotteen mukaan.

Sähkön pientuotantoa puolue edistäisi ottamalla käyttöön niin sanotun sähkön nettolaskutuksen. Sen avulla omakotitalon omistaja tai maanviljelijä voisi vähentää esimerkiksi aurinkopaneeleilla tuottamansa ja sähköverkkoon syöttämänsä sähkön hinnan sähkölaskustaan.

"Sähkön pientuotannon asennus- ja tukipalvelut loisivat nopeasti työpaikkoja ympäri Suomea", Tynkkynen sanoi.

Vihreät haluaa myös tehdä työn vastaanottamisen nykyistä kannattavammaksi. Puolueen mielestä työttömän pitää esimerkiksi saada tienata muutamia satoja euroja ilman, että se pienentää työttömyyskorvauksia tai -tukia.

Tämä onnistuisi vihreiden mielestä kätevimmin työttömien verokortilla, jonka avulla satunnaiset työkeikat eivät viivästyttäisi työttömyyskorvausta ja jättäisi työntekijää viikoiksi vaille tuloja.

"Työtulojen ja sosiaaliturvan nykyistä parempi yhteensovittaminen sekä nostaa työllisyysastetta että poistaa köyhyyttä kaikkein tehokkaimmin", sanoi ryhmän varapuheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto tiedotteessa.

vihreät  energiatehokkuus  viherelvytys 
Viite