Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Helsingin vihreät

Kartta.
Uudet asuinalueet. Ribbingöstä tulisi merellinen omakotialue ilman raideyhteyttä. Muille alueille tulisi raideyhteys sekä townhouse- ja kerrostaloja.Helsingin vihreät

Uudet asuinalueet. Ribbingöstä tulisi merellinen omakotialue ilman raideyhteyttä. Muille alueille tulisi raideyhteys sekä townhouse- ja kerrostaloja.

Vihreät: Östersundomiin mahtuu vain 30 000 helsinkiläistä

4.11.2010 10.11

Lasse Leipola

Sipoosta Helsinkiin liitetylle Östersundomin alueelle mahtuu 30 000 asukasta, arvioivat vihreät. Kun huomioidaan Sipoon ja Vantaan puolelle jäävät alueet, koko alueen asukasmäärä olisi enintään 50 000. Virallinen tavoite on saada alueelle 50 000–80 000 asukasta.

Helsingin, Sipoon ja Vantaan vihreiden yhteisessä suunnitelmassa Sipoonkorven kansallispuisto toteutetaan laajimmalla mahdollisella rajauksella. Sipoossa ja Vantaalla myös muut puolueet kannattavat laajaa rajausta.

”Sipoonkorpi on virkistyksellisesti ja matkailullisesti merkittävä Vantaalle”, sanoo Vantaan vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Anniina Kostilainen.

Helsingin vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Mari Puoskari sanoo, että muissa puolueissa on Helsingissä paineita saada alueelle se 80 000 asukasta.

”Tässähän se mitataan konkreettisesti, mikä on vihreää ja mikä lumevihreää – mitä suojellaan ja mitä ei”, Puoskari sanoo.

Vihreiden mallissa jätettään ekologiset käytävät Sipoonkorpeen perustettavan kansallispuiston ja rannikon Natura-alueiden välille. Tärkeänä pidetään muun muassa sitä, että pääkaupunkiseutua ympäröivä viherkehä pysyy yhtenäisenä.

”Vaikka tiukimmissa arvioissa on väitetty, ettei alueelle voi rakentaa juuri mitään, on meidän tutkailun perusteella yli puolet alueesta rakentamiseen soveltuvaa”, sanoo Puoskari.

Julkinen liikenne alueella perustuu joko metroon tai pikaraitiotiehen. Vihreiden mallissa rata kulkisi ainakin luonnon kannalta arvokkaimmissa kohdissa maan alla tai katettuna. Asemien ympärille rakennettaisiin tiiviimpää kerrostaloasutusta ja muualle englantilaistyylisiä townhouse-taloja.

Puoskari kiittelee Sipoota siitä, että alueen yhteinen suunnittelu on saatu hyvää vauhtiin, vaikka liitosasia tulehdutti välit muutama vuosi sitten.

”Sipoossakin aletaan ymmärtää, että ollaan Helsingin naapurissa. Sillä siisti, aletaan kasvaa”, sanoo Sipoon vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Sini-Pilvi Saarnio.

Kolmen kunnan yhteinen yleiskaava pyritään saamaan valmiiksi ensi vuoden aikana.

liikenne  vihreät  helsinki  asuminen  kunnat  vantaa  sipoo 
Viite