Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Vihreiden naisten pääsihteeri Sirpa Hertell.
Lisää nimiä! Vihreiden naisten pääsihteeri Sirpa Hertell toivoo kilpailua puoluen puheenjohtajan paikasta. Mikael Ahlfors

Lisää nimiä! Vihreiden naisten pääsihteeri Sirpa Hertell toivoo kilpailua puoluen puheenjohtajan paikasta.

Vihreät naiset toivovat Niinistöä puheenjohtajakisaan

20.2.2009 10.59

Jussi Karmala

Vihreät naiset harmittelevat, ettei kansanedustaja, ilmastopoliittinen asiantuntija, Oras Tynkkynen asettunut vihreiden puheenjohtajaehdokkaaksi heidän toiveistaan huolimatta. Tynkkynen ilmoitti päätöksestään keskiviikon Helsingin Sanomissa. Nyt Vihreät naiset panevat toivonsa kansanedustaja Ville Niinistöön.

"Anni Sinnemäelle olisi hyvä tulla haastaja maakunnasta. Lisäksi kisaan pitäisi saada mies ja nainen", Vihreiden naisten pääsihteeri Sirpa Hertell sanoo.

Niinistö kertoo ensi viikonloppuna puoluevaltuuskunnan kokouksessa Turussa, haastaako hän Sinnemäen, joka on tähän mennessä puheenjohtajakisan ainoa ehdokas.

Vihreät ovat käyneet kiivaita keskusteluja siitä, onko vihreät muuttumassa naisten puolueeksi. Puolueen puheenjohtaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja enemmistö äänestäjistä on naisia.

Hertellin mielestä naiset ovat kuitenkin äänimääräänsä nähden aliedustettuina kaupunginvaltuustojen ja -hallitusten johtopaikoilla.

"Syypäitä eivät ole miehet vaan naiset, jotka kiertävät ja kavahtavat valtaa."

Hertell muistuttaa, että vaikka naiset saivat kuntavaaleissa paljon ääniä, olivat miehet, kuten Jyrki Kasvi, Osmo Soininvaara ja Oras Tynkkynen ääniharavia.

vihreät 
Viite