Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Valtioneuvosto

Vastuunkantoa. Vinon mielestä Pekkarisen pitäisi kantaa poliittinen vastuu vaalirahasotkusta. Valtioneuvosto

Vastuunkantoa. Vinon mielestä Pekkarisen pitäisi kantaa poliittinen vastuu vaalirahasotkusta.

Vihreät nuoret vaativat Pekkarista eroamaan

11.6.2008 11.50

Vihreä Lanka

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto Vino vaatii keskustan puheenjohtaja Matti Vanhaselta selvitystä keskustan ehdokkaiden vaalirahoituksesta. Järjestö odottaa lisäksi ministeri Mauri Pekkarisen eroavan.

Vinon mukaan Pekkarisen on kannettava poliittinen vastuu siitä, että hän on hankkinut vaalirahaa ministerinä avustamaltaan yritykseltä. Pekkarinen on vedonnut huonoon muistiinsa siinä, että hän on saanut vaalirahaa yritykseltä, jonka sisaryhtiötä oli vain vähän aiemmin ministerinä tukenut.

"Kyllä ministeri on vastuussa päätöksistään ja saamistaan avustuksista, pätki muisti tai ei", sanoo Vinon puheenjohtaja Heikki Korpela.

Korpelan mukaan vaalirahoituksen palauttaminen asian tultua julki vaalien jälkeen ei ole vastuun kantamista.

"Poliittisen vastuun kantamista olisi erota."

Vino vaatii kaikkia puolueita selvittämän eduskunnalle ja tiedotusvälineille, miksi vaalirahoitusta ei ole ilmoitettu lain edellyttämällä tavalla. Järjestön mukaan puolueiden puheenjohtajien on kannettava vastuu siitä, että edustajat ja varaedustajat ovat järjestelmällisesti rikkoneet vaalirahoituslakia.

Järjestön mukaan puolueiden ja puoluejärjestöjen saama vaalirahoitus tulee säätää julkiseksi, ja kaikki vaalirahoitus on julkistettava jo ennen vaaleja.

"Kaikki rahoitukseen liittyvät faktat on nyt tuotava kerralla julki. Sen jälkeen esiin pulpahtaviin yllätyksiin tulee suhtautua luottamuskysymyksinä samaan tapaan kuin Matti Ahteen kohdalla. Niiden tulee siis johtaa luottamuspaikkojen menetykseen eduskunnassa ja puolueissa", toinen puheenjohtaja Laura Nordström vaatii.
Viite