Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Ville Ylikahri juhlii.
Lisää juhlia luvassa? Ville Ylikahri juhli vihreiden menestystä viime syksyn kuntavaalien tulosillassa. Nykyisillä kannatuslukemilla tulos olisi ollut vielä parempi. Mikael Ahlfors

Lisää juhlia luvassa? Ville Ylikahri juhli vihreiden menestystä viime syksyn kuntavaalien tulosillassa. Nykyisillä kannatuslukemilla tulos olisi ollut vielä parempi.

Vihreät pullistelevat jo kokoomuksen kannoilla

2.9.2009 13.12

Lasse Leipola

Enemmän kuin joka neljäs helsinkiläinen kannattaa vihreitä, ilmenee Helsingin kokoomuksen TNS Gallupilla teettämästä selvityksestä.

Kokoomuksen etumatka on kutistunut kolmeen prosenttiyksikköön, kun vielä vuoden 2008 kuntavaaleissa eroa oli 6,5 prosenttiyksikköä.

”Vihreät teemat ovat helsinkiläisille tärkeitä. Olemme tehneet sekä kaupunginvaltuustossa että -hallituksessa sellaista politiikkaa, jossa näkyy vihreä kädenjälki”, Helsingin vihreiden puheenjohtaja Ville Ylikahri sanoo.

Hänen mukaansa myös sillä saattaa olla vaikutusta, että puolueen uusi puheenjohtaja on helsinkiläinen.

Vihreiden kannatus oli 25,7 prosenttia, kun se oli vajaa vuosi sitten pidetyissä kuntavaaleissa 23,2 prosenttia. Ylikahri pitää lukua varsin komeana. Hänen mukaansa vihreistä voi tulla pääkaupungin suurin puolue.

”Eihän tuossa ole eroa kuin muutama prosentti. Toisaalta kuntavaaleihin on vielä aikaa”, hän sanoo ja kertoo, että päätavoite on tällä hetkellä vuoden 2011 eduskuntavaalit.

Helsingin suurimman puolueen, kokoomuksen kannatus on pudonnut puolella prosenttiyksiköllä 28,7 prosenttiin.

Eniten kannatustaan on menettänyt sdp, joka sai 16,9 prosenttia, mikä on prosenttiyksikön vähemmän kuin kuntavaaleissa.

Helsingin neljänneksi suurin puolue 7,6 prosentin kannatuksella on vasemmistoliitto, jonka perässä tulee perussuomalaiset, joita kannattaa 6,7 prosenttia helsinkiläisistä.

Elokuussa tehdyn tutkimuksen virhemarginaali on 4,5 prosenttiyksikköä. Tutkimuksesta kertoi ensimmäisenä Verkkouutiset.

vihreät  kuntavaalit 
Viite