Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Juha Honkonen

Tavastia.
Tupa täynnä taas. Pekka Haaviston vaalivalvojaiset ovat ensimmäisen kierroksen tavoin Helsingin Tavastialla.Juha Honkonen

Tupa täynnä taas. Pekka Haaviston vaalivalvojaiset ovat ensimmäisen kierroksen tavoin Helsingin Tavastialla.

"Vihreiden paras vaalitulos maailmassa koskaan"

5.2.2012 19.43

Vihreä Lanka

23.00 Toinen sija presidentinvaaleissa ei masentanut Tavastialla, missä viikkojen ja kuukausien uurastuksen päättyminen sai täyden tuvan jammaamaan muun muassa Olavi Uusivirran ja Presidentin miehet -bändin Rolling Stones -tulkinnan tahtiin.

22.30 Pekka Haavisto kiitospuheessaan Tavastialla: "Mulla on mieletön fiilis, olemme saaneet miljoona suomalaista liikkeelle."

Tämän jälkeen hän kiitti puolisoaan tuesta kampanjassa ja kiitti tukijoukostaan erikseen Helena Rantaa, Anssi Kelaa ja Riikka Kämppiä.

"Antonio eduskuntaan!" huusi puolestaan möreä miesääni Tavastian takaosasta.

21.33 Äänistä on nyt laskettu yli 99 prosenttia. Sauli Niinistö on saamassa 62,6 prosenttia ja Pekka Haavisto 37,4 prosenttia. Äänestysprosentti jäi 68,8 prosenttiin, eli huomattavasti ensimmäistä kierrosta alhaisemmaksi.

21.05 A.W. Yrjänä: "Nämä vaalit avasivat ihmisten kielenkannat. Sellaisetkin ihmiset alkoivat puhua politiikkaa, joita se ei kiinnostanut aiemmin paskaakaan."

Eero Raittinen: "Tämä on suuri muutos suomalaisessa politiikassa. Mun ei ole koskaan ollut näin helppo hengittää kuin tänään."

20.57 Kun äänistä on laskettu 93,5 prosenttia, on Sauli Niinistön osuus lasketuista äänistä 63 prosenttia ja hänen valintansa tasavallan presidentiksi varmistunut.

20.49 Rauli Virtanen välitti Martti Ahtisaaren terveiset: "Haaviston menestys on suuri suvaitsevaisuuden voitto."

20.29 Kirsi Ojansuu (vihr) ja Timo Kaunisto (kesk): "Kyllähän me molemmat Pekkaa äänestimme."

Jukka Virtanen Rauli Virtaselle: "Me Virtaset olemme niin fiksuja, että äänestimme porukalla Pekkaa."

20.11 Osmo Soininvaara: "Tämä on vihreiden paras vaalitulos maailmassa koskaan. Suomalainen politiikka ei palaa tämän jälkeen ennalleen!"

20.00 Ennakkoäänien tulokset ovat julki: Sauli Niinistö 65,4 prosenttia, Pekka Haavisto 34,6 prosenttia.

19.56 Pekka Haaviston kansalaisvaltuuskunnan puheenjohtaja Helena Ranta: "Toivottavasti tämä suvaitsevaisuuden nousu pysyy Suomessa ja ihmiset ajattelisivat, mitä suustaan päästävät."

19.35 Pekka Haavisto vaalivalvojaisissa Tavastialla: "Oli hienoa katsoa flash mobia eilen Putouksen tauolla: kuinka paljon uutta virtaa kampanjaan on tullutkaan!" "Tämä ei jää tähän. Suomi on kampanjan jälkeen toinen Suomi." Antonio Flores kertoi, että kampanja on uutisoitu myös hänen synnyinmaasaan Ecuadorissa.

presidentinvaalit 
Viite