Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreiden uusi järjestöpomo hakee nostetta crowdsourcingista

19.12.2011 11.38

Jukka Vahti

Vihreiden järjestöpäällikkönä tammikuussa aloittava Lari Karreinen haluaa lisää crowdsourcingia, eli talkoistamista ja vapaaehtoista joukkovoimaa puolueen toimintaan.

Käytännössä tämä edellyttää hänen mukaansa sitä, että puolue pystyy tarjoamaan vanhoille ja uusille jäsenilleen paljon erityyppisiä vapaaehtoistyön tapoja.

Kaikkien pitäisi voida valita omaan elämäntilanteeseensa ja ajankäyttöönsä sopiva tapa osallistua.

"Siitä on tutkimuksiakin, että ihmiset haluavat elämäänsä jotain isompaa ja merkityksellistä sisältöä, että voi tehdä yhteisten asioiden eteen omalla tavallaan. Järjestötoiminta tarjoaa tällaisen mahdollisuuden", Karreinen sanoo.

Karreinen nimeää tavoitteekseen, että ensi vuoden syksyn kuntavaaleissa vihreiden toiminnassa on mukana tuplamäärä vapaaehtoisia viime kuntavaaleihin verrattuna.

Hänen mukaansa vapaaehtoistyön luonne on muuttumassa.

"Järjestökentällä eletään murrosta, ihmisten vapaa-ajanvietosta kilpaillaan nyt hirveän paljon. Mahdollisuuksien määrä kasvaa koko ajan, ja myös perheen ja läheisten kanssa halutaan vietää aiempaa enemmän aikaa. Samalla kuitenkin myös halutaan tehdä jotain yhteiden hyvän eteen, eli osallistua järjestötoimintaan. Tätä varten tarvitaan myös lyhytaikaisia ja kertaluonteisia osallistumismahdolliskuuksia."

Lari Karreinen on valtiotieteiden maisteri. Tällä hetkellä hän työskentelee Espoon Vihreiden toiminnanjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Luonto-Liitossa projektikoordinaattorina.

Karreinen on toiminut myös kymmenen vuotta vapaaehtoisena Suomen Punaisessa Ristissä sekä Luonto-Liitossa. Hän on ollut mukana kirjoittamassa Vihreän Sivistys- ja opintokeskus Vision kirjaa 10 askelta parempaan vapaaehtoistoimintaan.

Karreinen työskentelee tehtävässään tammikuusta marraskuuhun nykyisen järjestöpäällikön Lasse Miettisen sijaisena. Miettinen siirtyy ympäristöministeri Ville Niinistön erityisavustajaksi joulukuussa.




Viite