Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreiltä vaalipiikki kokoomukselle: "Hups, kiusallinen tilanne"

1.3.2014 12.42

Jukka Vahti

Vihreiden kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Oras Tynkkynen perää eurovaalien alla ilmastopoliittista keskustelua.

"Kevään eurovaalit ovat ilmastovaalit, koska lähitulevaisuudessa Euroopassa päätetään, minkälaista ilmastopolitiikkaa harjoitetaan seuraavat puolitoista vuosikymmentä eteenpäin. Kuinka paljon päästöjä vähennetään ja vähennetäänkö niitä satsaamalla uusiutuvaan energiaan vai luottamalla liuskekaasuun ja ydinvoimaan", Tynkkynen sanoi vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Porissa lauantaina.

Tynkkynen muistutti, että eurovaaleista ei tule ilmastovaalit itsestään. Hän heitti palloa myös muille kuin vihreiden ehdokkaille.

"Meidän pitää haastaa muita ehdokkaita ja puolueita antamaan omat ehdotuksensa siitä, mitä Euroopan ilmastopolitiikassa pitää tehdä. Mitä tekee kokoomuksen kärkiehdokas Alexander Stubb? Mitä hän ehdottaa Euroopan ilmastopolitiikassa tehtäväksi? Mikä on Liisa Jaakonsaaren (sd) visio Euroopan ilmastopolitiikan tulevaisuudesta?"

Puheenvuorossaan Tynkkynen piikitteli kokoomusta myös puolueen ehdokkaiden ilmastonäkemysten hajanaisuudesta.

"Eurovaaleissa äänestäjällä on pikkaisen hankala tilanne, jos haluaa suojella ilmastoa. Jos äänestää vaikka Sirpa Pietikäistä, voi hups vain saada Eija-Riitta Korholan. Kiusallinen tilanne, jonka voi välttää äänestämällä vihreitä", Tynkkynen totesi ja irrotti naurut puoluevaltuuskunnasta.

vihreät  eurovaalit  kokoomus 
Viite