Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

The Green Party

Caroline Lucas.
Ensimmäinen? Meppi Caroline Lucas tavoittelee parlamenttipaikkaa Brightonissa.The Green Party

Ensimmäinen? Meppi Caroline Lucas tavoittelee parlamenttipaikkaa Brightonissa.

Vihreät hamuavat Briteissä historiansa ensimmäistä parlamenttipaikkaa

6.5.2010 12.10

Saija Räsänen

Britanniassa äänestetään tänään torstaina parlamenttivaaleissa.

Britannian vihreä puolue, The Green Party on asettanut ensimmäistä kertaa Lontooseen täyden ehdokaslistan, ja mielipidekyselyissä vihreät ovat menestyneet siinä määrin, että puolue odottaa voittavansa historian ensimmäisen parlamenttipaikkansa.

Pääehdokas, europarlamentaarikko Caroline Lucas tavoittelee paikkaa Brighton Pavillionin piiristä, jonka nykyinen edustaja, Labour-puolueen David Lepper on ilmoittanut luopuvansa paikasta.

Lepper sai edellisissä, vuoden 2005 vaaleissa 35,5 prosenttia alueen äänistä. Seuraavina tulivat konservatiivien Mike Weatherley ja vihreiden Keith Taylor. Molempien kannatus oli hieman yli 20 prosenttia. Nyt vihreät uskovat voivansa kääntää Labour-puolueen suosion laskun omaksi edukseen.

Ympäristöjärjestö WWF:n Margaret Ounsley arvioi huhtikuussa Guardianissa, että suuri osa todennäköisesti läpi menevistä ehdokkaista ei pidä ilmastonmuutosta merkittävänä kysymyksenä. Tämä kävi ilmi WWF:n yhdessä muiden kansalaisjärjestöjen kanssa toteuttamasta kampanjasta, jossa äänestäjiä kehotettiin kysymään ehdokkailtaan näiden ilmastokantoja.




Viite