Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ville Niinistö: Budjetista helpotusta pienituloisimpien elämään

24.8.2011 10.51

Lasse Leipola

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kiittelee, että sadan euron korotus perusturvaan toteutetaan valtiovarainministeriön budjettiesityksessä sovitusti. Tämän lisäksi kaikkein pienituloisimpien verotusta kevennetään tarkastelemalla kunnallisveron perusvähennystä ja työtulovähennystä.

”Kaikkein pienituloisimpien hyvinvointi on varmistettava vaikeasta taloustilanteesta huolimatta. Suomen perusturva on jäänyt merkittävästi jälkeen muista Pohjoismaista eikä se ole pysynyt muun ansiokehityksen perässä. Perusturva nosto vahvistaa kotimaista kysyntää ja osuu sikälikin oikeaan ajankohtaan”, Niinistö sanoo vihreiden tiedotteessa.

Hän pitää nykyisessä taloustilanteessa hyvänä, että pääosa säästöistä ja veronkorotuksista kohdistetaan hallituskauden alkuosaan.

Niinistön mielestä veronkorotukset ovat lisäleikkauksia parempi vaihtoehto budjettiriihessä, josta valtiovarainministeriö odottaa noin sadan miljoonan lisäsäästöjä.

”Lisäleikkauksia ei kannata tehdä nyt, koska tässä vaikeassa suhdannetilanteessa ei saa omilla toimilla lisätä uuden taantuman todennäköisyyttä.”

Niinistö muistuttaa tiedotteessa, että valtiovarainministeriön esityksessä on vielä korjattavaa – erityisesti ympäristönsuojeluun ja kehitysyhteistyöhön liittyvien määrärahojen osalta.

”On selvää, että edellytämme budjettineuvotteluissa hallitusohjelmassa sovittujen ratkaisujen kunnioittamista”, Niinistö sanoi.

budjetti  perusturva 
Viite