Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Laura Kotila, Valtioneuvoston kanslia

Ville Niinistö.
Tiukka viikko edessä. Kokoomus valitsee puheenjohtajansa viikonloppuna. Sen jälkeen Ville Niinistö ja muut ministerit neuvottelevat, miten hallitus jatkaa ensi kevään vaaleihin asti.Laura Kotila, Valtioneuvoston kanslia

Tiukka viikko edessä. Kokoomus valitsee puheenjohtajansa viikonloppuna. Sen jälkeen Ville Niinistö ja muut ministerit neuvottelevat, miten hallitus jatkaa ensi kevään vaaleihin asti.

Ville Niinistö MTV:lle: Lukukausimaksut vievät kauemmas tasa-arvosta

13.6.2014 12.01

Lasse Leipola

Lukukausimaksuista on tulossa yksi vihreiden tärkeimmistä tavoitteista ja vaikeimmista kysymyksistä ensi viikon minihallitusneuvotteluissa.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kirjoittaa MTV:n Nettivieras-palstalle, että kokoomuksen ja sdp:n ajamat lukukausimaksut, joita vihreät vastustavat, johtavat epätasa-arvoon ja sulkeutumiseen.

”Lukukausimaksut vievät koulutustamme kauemmas tärkeästä tasa-arvon tavoitteesta eikä maksujen käyttöönottoon ole esitetty yhtään järkevää syytä. Tanskan ja Ruotsin lukukausimaksukokeilujen seurauksena ulkomaisten opiskelijoiden määrät romahtivat. Suomen ei kannata valita samaa tietä”, Niinistö kirjoittaa.

Hänen mukaansa vihreät haluaa panostaa koulutuksen laatuun ja sen tasa-arvoon kaikille nuorille.

”Hallitusohjelman tavoitteena oli tehdä työtä, jolla nostetaan suomalaiset maailman osaavimmaksi kansaksi vuoteen 2020 mennessä. On kuitenkin syytä tunnustaa, että me emme ole onnistuneet koulutuksen puolustamisessa tässä hallituksessa. Säästöt ovat menneet liian pitkälle ja se alkaa tuntua jo lastemme peruspalveluissa”, Niinistö arvioi.

vihreät  koulutus 
Viite