Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sammeli Heikkinen

Maisema.
Lisää tätä? Ville Niinistö aikoo edistää kansallispuisto-hankkeita nopeastikin, jos ne ovat hyvin perusteltuja. Kuva Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta.Sammeli Heikkinen

Lisää tätä? Ville Niinistö aikoo edistää kansallispuisto-hankkeita nopeastikin, jos ne ovat hyvin perusteltuja. Kuva Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta.

Ville Niinistö: Suomi voi saada uusia kansallispuistoja tällä hallituskaudella

27.4.2012 13.09

Sammeli Heikkinen

Suomeen saatetaan perustaa uusi kansallispuisto tai useampi vielä tämän hallituskauden aikana, arvioi ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.).

Suomessa on vireillä noin kymmenkunta hanketta uuden kansallispuiston perustamiseksi. Ympäristöministeriö tutkii eri vaihtoehtoja ja ottaa vastaan kansalaisten, kansanliikkeiden ja kuntien mielipiteitä asiasta.

Ministeriön virkamiehet valmistelevat eri hankevaihtoehdot, Niinistö perehtyy niihin ja valitsee sitten loppukeväästä tai alkusyksystä yhden tai useamman hankkeen, joita lähdetään edistämään.

"Jos selvitystyössä tulee hyvin perusteltuja esityksiä, on mahdollista, että jo tällä hallituskaudella tulee uusia kansallispuistoja", Niinistö sanoo Vihreälle Langalle.

Suomen Luonto -lehti nimesi helmikuussa 11 kansallispuistohanketta: Suomussalmen Hossan, Kilpisjärven, Oulun Sanginjoen, Kuhmon, Suur-Saimaan, Tampereen Teiskon, Hirvijärven Etelä-Pohjanmaalla, Lammin Evon, Hollolan Tiirismaan, Kalajavuoren Rautalammi-Konnevedellä sekä Kirkkonummen Porkkalanniemen.

Niinistö ei toistaiseksi halua ottaa kantaa, mitkä vaihtoehdot kansallispuistokilvassa ovat vahvoilla. Hänen mukaansa nykyisistä kansallispuistoista ainakin Itä-Suomessa sijaitsevia Kolovettä ja Petkeljärveä aiotaan laajentaa.

"Lakiesitykset ovat menossa eduskuntaan näistä hankkeista."

Niinistö korostaa, että luonnonsuojelussa tärkeintä onkin nykyisten luonnonsuojelualueiden vahvistaminen, etenkin entisen Oulunläänin eteläpuolisessa Suomessa.

kansallispuistot  ympäristö  ville niinistö 
Viite