Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ville Niinistön Talvivaara-lausunnoista kantelu - allekirjoittajana mediapomo

21.6.2012 13.41

Sammeli Heikkinen

Ympäristöministeri Ville Niinistön Talvivaara-lausunnoista on kanneltu oikeuskanslerille. Kantelun on allekirjoittanut kolme Talvivaaran osakkeenomistajaa.

Kantelijat pyytävät oikeuskansleria selvittämään, onko Niinistö syyllistynyt virkavelvollisuuksiensa rikkomiseen ja toiminut puolueellisesti. Kantelijoiden mielestä Niinistö on toiminut Talvivaaraa koskevan "negatiivisen julkisen keskustelun keihäänkärkenä ja moderaattorina".

Osakkeenomistajien mielestä Talvivaara on nostettu muun teollisuuden toimintaan verrattuna epäreilusti seinälle sulfaattipäästöistään ja "julkinen keskustelu sulfaattipäästöistä on aiheuttanut Talvivaara-konsernille, sen osakkeenomistajille ja velkakirjojen haltijoille merkittäviä vähinkoja".

Yksi kantelijoista on Jouni Vainionpää, Joutsen Median hallintojohtaja. Mediatalo on lähellä keskustaa ja se julkaisee muun muassa keskustan puoluelehti Suomenmaata. Toinen allekirjoittajista taas on hallintopäällikkönä Talvivaarassa toimiva Esko Keltikangas, joka on myös sadan suurimman kaivosyhtiön osakkeenomistajan joukossa.

Oikeuskanslerille on kanneltu myös Talvivaaraa valvovan Kainuun ely-keskuksen johtajasta Kari Pääkkösestä.

Oikeuskanslerinvirastosta kerrottiin Vihreälle Langalle, ettei päätöstä asioista tule ainakaan vielä ennen kesälomakautta.

talvivaara  oikeuskansleri  kantelu 
Viite