Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

WWF

Kuolleita norsuja.
Uhrit. Kamerunissa salametsästetyiltä afrikannorsuilta ovat syöksyhampaat katkaistu. Ne salakuljetetaan Sudanin kautta Aasian mustanpörssin markkinoille.WWF

Uhrit. Kamerunissa salametsästetyiltä afrikannorsuilta ovat syöksyhampaat katkaistu. Ne salakuljetetaan Sudanin kautta Aasian mustanpörssin markkinoille.

Viranomainen varoittaa suositusta Thaimaan tuliaisesta

5.3.2013 13.45

Lasse Leipola

Suomen ympäristökeskus ja ympäristöjärjestö WWF muistuttavat, että Thaimaasta matkamuistoksi ostettavien koriste-esineiden taustalla voi olla salametsästystä ja uhanalaisen norsun kuolema.

Vaikka Thaimaa on kieltämässä norsunluukauppaa, on maassa vielä toistaiseksi luvallista myydä kotimaista norsunluuta. Materiaalin suosion vuoksi maahan kuitenkin tuodaan afrikkalaista norsunluuta, joka myydään kotimaisena.

”Matkailijat eivät aina ymmärrä, että syöksyhammas, josta koriste-esine on valmistettu, saattaa olla peräisin salametsästetystä norsusta”, ylitarkastaja Harry Helmisaari sanoo tiedotteessa.

Kansainvälinen norsunluukauppa kiellettiin jo vuonna 1989, mutta siitä huolimatta esimerkiksi viime vuonna salametsästettiin noin 25 000 norsua.

Syke ja WWF muistuttavat, että matkailijan kannattaa olla varovainen myös muiden kuin norsunluusta valmistettujen matkamuistojen suhteen, sillä monien eläimistä valmistettujen tuotteiden, kuten krokotiilinnahan tai korallien tuonti on CITES-sopimuksen mukaan kiellettyä tai luvanvaraista.

”Ellet ostaessasi varmuudella tiedä, onko kyseessä luvanvarainen kasvi, eläin tai muu yksilö, on viisasta jättää osto tekemättä”, Harry Helmisaari kehottaa.

luonnonsuojelu 
Viite