Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hannu Huovila / TVO

Viides. Olkiluodon kolmas eli Suomen viides reaktori nousee vähitellen. Seuraavista voimaloista päätetään tänä keväänä.Hannu Huovila / TVO

Viides. Olkiluodon kolmas eli Suomen viides reaktori nousee vähitellen. Seuraavista voimaloista päätetään tänä keväänä.

VM: Kolme ydinvoimalaa olisi liikaa rakennusmarkkinoille

25.3.2010 8.51

Lasse Leipola

Valtiovarainministeriö pelkää, että rakennusluvan myöntäminen kaikille kolmelle uudelle ydinvoimalalle kuumentaisi rakennusmarkkinat. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Valtiovarainministeriön linjaus on kirjattu ydinvoimahakemuksista annettuun lausuntoon. Siinä varoitetaan, että markkinoiden kuumeneminen näkyisi työvoimapulana ja rahoituksen hinnan nousuna. Ministeriön mukaan rakentaminen tulisi jaksottaa.

”Ydinvoimahankkeiden aikataulutus on Suomen kansantaloudelle ensiarvoisen tärkeää”, lausunnossa sanotaan.

Turun Sanomat tulkitsee, että valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok) ja valtiosihteeri Raimo Sailaksen allekirjoittama linjaus tukee kahden reaktorin kompromissiratkaisua. Hallituksen suurimmista puolueista keskusta on ollut yhden ja kokoomus kolmen reaktorin kannalla.

Muun muassa elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) on aiemmin arvioinut, ettei Fortum saa rakennuslupaa vielä tällä kierroksella, sillä sen nykyiset voimalat suljetaan vasta vuosina 2027 ja 2030.

Pekkarisen odotetaan tuovan ydinvoimapäätökset hallitukseen 8. huhtikuuta.

ydinvoima 
Viite