Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ydinvoima parantaa imagoaan missikilpailulla

30.4.2010 8.44

Veera Vehkasalo

Ydinvoiman imagoa pyritään parantelemaan monin keinoin, mutta viihteellisin niistä lienee keksitty Venäjällä, missä järjestetään tänä vuonna jo seitsemättä kertaa ydinvoima-alan Miss Atom-kauneuskilpailut.

Säteilevää kauneutta etsitään atomienergian parissa työskentelevien tai alaa opiskelevien nuorten naisten joukosta.

Missikandidaatit kaikista entisen Neuvostoliiton maista voivat lähettää kuvansa ja tietonsa kilpailun järjestävälle Nuclear.Ru -sivustolle.

Yleisö äänestää voittajan, ja tämänvuotinen Miss Atom perintöprinsessoineen julkistetaan tänään.

Kilpailun sponsoreina toimivat eri ydinvoimateollisuuden tahot, pääasiassa ydinpolttoainetta valmistava TVEL.

”Idea oli näyttää kauniiden naisten kautta, että ydinvoiman parissa työskentelee täysin tavallisia ihmisiä, jotka elävät tavallista elämää”, kertoo sivuston projektijohtaja Ilja Platonov.

”Joskus jopa tavallista parempaa elämää”, hän lisää, viitaten suljettujen ydinvoimalakaupunkien varakkaaseen maineeseen.

Miehet eivät tähän kilpaan toistaiseksi pääse osallistumaan. Mutta mikäli toinen sukupuoli joskus saa oman kilpailunsa, tulee mittapuuna kuulemma toimimaan jokin muu kuin kauneus.

”Koska miehiä arvioitaessa ulkonäkö ei ole pääkriteeri”, perustelee Platonov.

Kilpailu on järjestäjiensä mukaan ollut hyvin suosittu ja saanut alalla innokkaan vastaanoton. Joka vuosi siihen osallistuu kolmisensataa nuorta naista voittaakseen mainetta ja kunniaa – sekä tänä vuonna palkintona olevan ulkomaanmatkan.

 

ydinvoima  kauneuskilpailut 
Viite