Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

TVO

OL4-havainnekuva.
Tulevaisuus? Havainnekuvassa Olkiluodon nykyiset voimalat sekä rakenteilla oleva OL3-reaktori ja suunniteltu OL4-reaktori. TVO

Tulevaisuus? Havainnekuvassa Olkiluodon nykyiset voimalat sekä rakenteilla oleva OL3-reaktori ja suunniteltu OL4-reaktori.

Ydinvoiman vastustajat ovat valmiita laittomuuksiin

16.2.2009 14.04

Lasse Leipola

Ydinvoiman vastustajat uhkaavat ryhtyvänsä väkivallattomiin, mutta laittomiin tekoihin, jos uusille ydinvoimaloille myönnetään lupia.

”Kyse on perinteisestä kansalaistottelemattomuudesta. Esimerkiksi mielenosoituksella voidaan estää kulku rakennustyömaalle”, verkostossa aktiivisesti toimiva Sinivuokko Karttunen sanoo.

Hänen mukaansa ryhmässä on noin kymmenen hengen aktiivijoukko, minkä lisäksi verkosto on jatkuvassa yhteydessä muihin ydinvoimaa vastustaviin ryhmittymiin.

Ryhmittymä vastustaa ydinvoimaa muun muassa ydinpolttoaineen tuotannon aiheuttamien ympäristötuhojen ja onnettomuusriskin vuoksi.

”Ilman onnettomuuksiakin ydinvoiman käytön synkkä varjo ulottuu satojen tuhansien vuosien päähän tappavan vaaralisten jätteiden muodossa. Tämä on rikos tulevia sukupolvia kohtaan emmekä aio pysyä toimettomina sen edessä”, sanoo verkoston sitoumuskampanjaa puuhaava Sara Käyhkö.

Kampanjan tavoitteena on kerätä joukko ihmisiä, jotka ovat valmiita aloittamaan aktiivisen toiminnan, jos uusille ydinvoimaloille myönnetään rakennuslupia.

Karttunen sanoo, että verkosto on näkyvästi esillä huhtikuussa, Tšernobylin onnettomuuden vuosipäivänä Helsingissä järjestettävässä mielenilmauksessa.

Fennovoima, Fortum ja Teollisuuden voima ovat jättäneet hakemukset uusien ydinvoimaloiden rakentamiseksi.

aktivismi  ydinvoima 
Viite