Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ydinvoimasijoitukset kannattamattomia ilman hallituksen tukea?

19.7.2010 15.23

Saija Räsänen

Saksan toiseksi suurin energiayritys RWE pitää sijoituksia ydinvoimaan taloudellisesti kannattamattomina ilman hallituksen tukea. Asiasta kertoo Daily Telegraph.

RWE on yksi neljästä energiayrityksestä, joka toivoo saavansa rakentaa Britanniaan ensimmäisen ydinvoimalan sitten 1970-luvun.

Britannian hallitus on tarjoutunut asettamaan hiilipäästöjä tuottavalle energialle minimihinnan, joka tekisi vähähiilisistä energiantuotannon muodoista sijoittajille houkuttelevampia. Suoria tukia hallitus ei kuitenkaan halua maksaa.

Asiantuntijaorganisaatio KPMG:n raportin mukaan hiilen "pohjahinta" olisi kuitenkin niin mitätön, ettei se tekisi ydinvoimasta houkuttelevaa suurten energialaitosten silmissä.

RWE:n toimitusjohtaja Volker Beckers haluaa ydinvoimalle saman tuen kuin uusiutuville energianmuodoille.

"Haluan varmistaa, että ydininvestointeja tehdään, mutta nykytilanteen vuoksi investoinnit menevät vain kaasulaitoksille tai uusiutuvalle sektorille", Beckers sanoo Daily Telegraphille.

"Vain jos on tasapuoliset toimintaedellytykset, sijoituspäätökset voi jättää markkinavoimien tehtäviksi. Mutta jos tiettyjä teknologioita suositaan, kaikki sijoitukset menevät näihin teknologioihin, ja se ajaisi meidät vaikeuksiin", Beckers jatkaa.

ydinvoima 
Viite