Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Yle: Itämeren suojelulta ollaan viemässä rahat

16.8.2010 9.35

Saija Räsänen

Itämeren suojelu on vaakalaudalla, sillä valtiovarainministeriö on päättänyt leikata ympäristöministeriön suojelutoimilta erityismäärärahan. Asiasta kertoo Yle.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mukaan ympäristöministeriön on löydettävä suojelurahat omasta budjetistaan. Ympäristöministeriön mukaan ylimääräisiä rahoja ei kuitenkaan ole.

"Näiden lisämäärärahojen löytäminen meidän ministeriön sisältä on erittäin vaikeaa, sanoisin mahdotonta", sanoo ympäristöministeri Paula Lehtomäki Ylelle.

Ympäristöministeriön ensi vuoden budjettiesitykseen on kirjattu kolmen miljoonan euron summa Itämeren suojeluun. Rahat oli tarkoitus käyttää muun muassa Saaristomeren ja Selkämeren valuma-alueiden maatalouden vesiensuojelua kehittävään Teho-hankkeeseen.

Hallitusohjelmassa Itämeren suojelu on kirjattu ympäristöasioiden painopisteeksi. Helmikuisessa Baltic Sea Summit- kokouksessa hallitus lupasi valtion satsaavan enemmän Itämeren ja Saaristomeren hoitoon.

"Kansainvälisesti tämä antaa aivan naurettavan signaalin. Juuri keväällä presidenttimme kutsui kaikki itämeren alueen päämiehet kokoontumaan Helsinkiin, ja samassa kokouksessa pääministeri sitoutui siihen, että Suomi nimenomaan sitoutuu Saaristomeren suojelemiseen", sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder.

luonnonsuojelu  itämeri  vesistöt  budjetti 
Viite