

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Bioferme
Haastaja. Yhä useampi suomalainen vaihtaa jogurtin maidottomaan vaihtoehtoon.
4.8.2009 9.32
Maidottomien tuotteiden suosio kasvaa vuosittain noin kymmenen prosenttia, kertoo Yle Uutiset.
Esimerkiksi soija- tai kaurapohjaisten tuotteiden suosioon vaikuttavat paitsi erilaiset allergiat myös huoli terveydestä ja ympäristöstä.
”Maitotuotteiden tuotannossa vapautuu suuret määrät kasvihuonekaasupäästöjä. En muutenkaan halua tukea maito- tai muuta lihateollisuutta”, maitotuotteita välttelevä Jukka Huhta kertoo Yle Uutisille.
Maidottomia tuotteita käytetään myös terveyssyistä.
”Maidottomia tuotteita käytetään paljon erilaiseen vatsaoireiluun, jota aiheuttavat pitkälle jalostetut ruoat, stressi ja epäsäännölliset elämäntavat”, sanoo maidottomia tuotteita valmistavan Biofermen toimitusjohtaja Merja Scharlin sanoo.
ruoka 
Tweet