Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Hääyö

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain vihreää. Joka keskiviikko päivittyvä blogi, joka päättyy vihreisiin häihin syyskuussa 2008.

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain vihreää. Joka keskiviikko päivittyvä blogi, joka päättyy vihreisiin häihin syyskuussa 2008.

17.9.2008

Jotain vihreää

Valtaosa hääpareista viettänee hääyönsä hotellissa tai muussa majoituksessa juhlapaikan lähellä. Niin myös me.

Oma kotihan olisi ekologisin vaihtoehto, mutta se tuntui meistä kuitenkin liian arkiselta. Kaikkien järjestelyiden jälkeen on kiva mennä jonkun toisen siivoamaan ja mahdollisesti jopa koristelemaan yöpaikkaan.

Harkitsimme kaikkea purjeveneestä jonkinlaiseen bed & breakfastiin. Ensimmäinen olisi ollut haastava myrskyllä ja yöpyminen isommissa paateissa maksaa hurjia summia. Bed & breakfast -tyylistä pienmajoitusta emme löytäneet Suomenlinnasta.

Päädyimme ympäristömerkityyn Radisson SAS Seasideen Helsingissä.

Saadakseen pohjoismaisen Joutsenmerkin hotellin on muun muassa vähennettävä energian- ja vedenkulutustaan sekä kuljetusten aiheuttamia päästöjä, käytettävä luontoa säästäviä pesuaineita ja lajiteltava jätteensä.

Olen kerran vieraillut ympäristömerkityssä hotellissa Tukholman Södermalmilla, ja oli mukava huomata, kuinka monessa asiassa ympäristö oli otettu huomioon ja siitä myös kerrottiin asiakkaille.

Ympäristömerkittyjä hotelleja on Suomessa kymmenisen kappaletta, melkein kaikki Scandiceja.

Lisää hääblogitekstejä löydät täältä.

Viite