Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Lahjat

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain vihreää. Joka keskiviikko päivittyvä blogi, joka päättyy vihreisiin häihin syyskuussa 2008.

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain vihreää. Joka keskiviikko päivittyvä blogi, joka päättyy vihreisiin häihin syyskuussa 2008.

6.8.2008

Jotain vihreää

Kävimme kesälomalla tekemässä lahjalistan tavarataloon. Seuraavaksi oli mietittävä, miten asia kutsussa ilmaistaan.

Moni pitää lahjoista puhumista edelleen moukkamaisena – etenkin jos toiveena on raha. Hääoppaissa vinkataan kertomaan asiasta kierrellen ja kaarrellen, loruilla ja korulauseilla kuorrutettuna.

Höpö höpö. Ekohäissä turha häveliäisyys on syytä unohtaa. On parempi kertoa, mitä todella haluaa, kun vieraat sitä kuitenkin pähkäilevät.

Saman tien komeroon, kiertoon ja kaatopaikalle päätyvä jäätelökone, kananmunankeitin tai delfiinipatsas ei ole kenenkään etu, vähiten siihen pienet rahansa hassanneen isotädin.

Jos sinulla on jo kaikkea, kerro se. Pyydä ohjaamaan rahat hyväntekeväisyyteen tai vaikka lahjakorttia hierojalle.

Tai kerro reilusti, että toivot lahjojen sijasta vieraiden osallistuvan pienellä summalla juhlien kustannuksiin.

Tai toivo ohjelmanumeroita ja palveluksia. Me esimerkiksi pyysimme miehen veljeltä valokuvauksen.

Yksi vaihtoehto on toivoa erityisiä ekolahjoja. Kannattaa kuitenkin miettiä, kuinka monta bambumattoa, selänrapsutinta tai kirjepaperikoteloa lopulta tarvitsee.

Me päädyimme hieman persoonattomaan lahjalistaan, koska taloudessamme vielä oli tarvetta kestäville käyttöesineille. Häät ovat hyvä tilaisuus toivoa sitä kotikäytössä ikuista teräspannua, jota ei kuitenkaan koskaan raaski ostaa.

Meistä on myös mukavaa, että lahjat tuovat juhlan mieleen myöhemmin arjessa. Kunnon design kestää aikaa ja kulutusta, monet klassikot seuraaville sukupolville.

Lisää hääblogitekstejä löydät täältä.

Viite