Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Asialliset vaatteet lopussa

Natalia Baer

Vuosi ilman muotia. Johanna Sumuvuori yrittää elää vuoden ilman pikamuotia. Hän kirjoittaa ponnisteluistaan joka tiistai. Natalia Baer

Vuosi ilman muotia. Johanna Sumuvuori yrittää elää vuoden ilman pikamuotia. Hän kirjoittaa ponnisteluistaan joka tiistai.

3.6.2008

Johanna Sumuvuori

Jos olisin ollut viisas, olisin täydentänyt vaatekaappiani kunnolla ennen tämän blogin aloittamista. Vaatevarastoni alkaa olla niin surkea, että asiapukeutuminen töissä tuottaa ongelmia.

Arkiaamut ovat alkaneet muistuttaa Huvikummun meininkiä. Pompin ja säntäilen kaapilta ja vaatearkulta toiselle kuin Peppi Pitkätossu – löytäen kaikkea muuta kuin jotain asiallista päälle pantavaa.

Jonain päivänä päädyn istuntosaliin apina olkapäälläni.

Vaatepulani ei sinänsä johdu siitä, että vaatteita on vähän. Duunipukeutumiseen kelpuuttamani vetimet ovat vain liian kuluneita ja huonosti yhteensopivia.

Tässä onkin ongelma, joka minun pitäisi seuraavaksi ratkaista: löytää vaatteita, jotka kestävät kulutusta ja joihin on helppo yhdistellä muita vaatteita.

Vaatekaapin laajuus aiheuttaa ihmisille yleensä paljon suurempia ongelmia kuin sen pienuus. Tästä minut vakuutti taas uutisankkuri Eva Polttilan Iltasanomien Plussa-lehdelle antama haastattelu. Evalta kysyttiin, mikä on hänen vaatekaappinsa häpeäpilkku.

"Koko vaatekaappi! Siellä on ihan liikaa tavaraa, jota voisi heittää pois. Suuriin ikäluokkiin kuuluvana on minullekin jäänyt tapa säästää tavaroita sillä perusteella, että niitä saattaisi joskus tarvita", hän vastasi.

Meidän pienempien ikäluokkien tapa puolestaan on ostaa liikaa huonolaatuista halpatuotantoa, joka päätyy liian nopeasti kierrätyslaatikoihin. Taidamme olla varsinaista UFF-sukupolvea.

Uskon edelleen, että vähemmän on enemmän myös vaatekaapissa, jos vain löytää ne oikeat vaatteet. Tarvitaan vain aikaa ja vaivaa.

Muuten päätyy helposti häpeilemään vaatekaappiaan, kuten Eva Polttila. Tai sitten vain olemaan alistuneen tyytymätön, kuten Ella-niminen nainen Doris Lessingin Kultaisessa muistikirjassa

"Hänellä oli paljon vaatteita kaapissaan, mutta hän ei erityisemmin pitänyt niistä mistään. Ja samoin oli hänen kasvojensa ja hiustensa laita. Hänen tukkansa ei ollut hyvin, se ei koskaan ollut. Ja kuitenkin hänellä oli kaikki edellytykset olla oikein viehättävä".

Tällä viikolla ryhdyn etsimään niitä oikeita vaatteita. Olen kyllästynyt aamuiseen säntäilyyn ja vaatekaappiini kohdistuvaan alistuneeseen tyytymättömyyteen.

Lisää Sumuvuoren muotiblogitekstejä löydät täältä.

Viite