Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tervetuloa naapuriin! Brittikyselyn mukaan ydinvoimaloiden lähellä asuvat kannattavat myös uusia hankkeita, joskin tietyin varauksin.

Tervetuloa naapuriin! Brittikyselyn mukaan ydinvoimaloiden lähellä asuvat kannattavat myös uusia hankkeita, joskin tietyin varauksin.

Ydinvoimaloiden lähellä asuvat myönteisiä uusille hankkeille

30.9.2008 8.52

Vihreä Lanka

Ydinvoimaloiden lähellä asuvat ihmiset kannattavat usein myös uusia voimalahankkeita asuinalueelleen, kertoo tänään tiistaina Britanniassa julkaistu kysely.

Uusien voimaloiden kannatus on kuitenkin varauksellista ja riippuu tavasta, jolla laitosten sijoituspaikat valitaan, painottavat kyselystä vastanneet Cardiffin ja East Anglian yliopistojen professorit uutistoimisto Reutersille.

Heidän mukaansa hallituksen ja energiayhtiöiden on otettava paikalliset asukkaat mukaan päätöksentekoprosessiin.

Noin kolmasosa kyselyyn vastanneista arvioi, että voimalat ovat turvallisia. Lähes 40 prosenttia katsoi ydinvoimaan liittyvän riskejä, mutta hyväksyi sen keinona vastata ilmastonmuutokseen ja energiaturvallisuuteen.

16 prosenttia vastanneista piti ydinvoiman riskejä liian suurina verrattuna sen aiheuttamiin hyötyihin.

Britannian hallitus on näyttänyt aiemmin tänä vuonna vihreää valoa uusille ydinvoimaloille, ja kyselyn tulokset saattavat helpottaa sen suunnitelmia.

ydinvoima 
Viite