Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Rakkaus kuuluu kaikille

20.5.2013

Päivi Hujakka

Euroviisuissa esiintynyt Krista Siegfrids sai kappaleen Marry me loppusuudelmalla aikaan kohun, joka järkytti muutamia Euroopan maita ja sai ne paheksumaan esitystä. Turkin televisio kieltäytyi esittämästä Euroviisuja.

Siegfrids ei saanut euroviisuvoittoa, mutta sitäkin enemmän näkyvyyttä seksuaalivähemmistöjen tasa-arvokysymykselle.

Vihreiden Pekka Haavisto toi viime vuonna samaa julkisuutta olemalla ensimmäinen seksuaalivähemmistön edustaja presidentinvaalien toisella kierroksella. Hänkään ei saanut paikkaa jota havitteli, mutta seksuaalivähemmistöt nousivat esille.

Suomi ainoana pohjoismaiden maana ei halua tarjota samaa sukupuolta oleville pareille oikeutta solmia avioliittoa. Miksi ei? Mikä pelottaa? Käsittääkseni EU ei ole asettanut sääntöjä rakkaudelle.

Rakkaus on tutkimusten mukaan kemiallinen reaktio aivojen mantelitumakkeessa. Ihmisyyden ollessa kyseessä se on myös herkkä tunne, jossa kahden ihmisen kohtaamisessa tapahtuu reaktio, joka saa aikaan myrskyn sisimpään. Rakkaus ei katso sukupuoleen, vaan ihmisen sisimpään.

Hyvä Pekka ja Krista, aloite oli paikallaan. Nyt maailmalla ainakin puhutaan. Samaa sukupuolta olevien mahdollisuus avioitua ja tulla hyväksytyksi maailmanlaajuisesti saa näkyvyyttä ja voimistuu.

Kolumnista on korjattu kohta, jossa väitettiin, että Turkki kieltäytyi osallistumasta Euroviisuihin.

Kirjoittaja on Vihreän Langan toimitusharjoittelija.

Viite