Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Turun Meemimaailma haastaa huvipuistot

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -logo.
Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

9.5.2014

Vesa Sisättö

Nähtävyys, josta hitlerkin kuulee.

Nettiajan lapset saavat vihdoin oman huvipuiston, kun Turun Meemimaailma avaa ovensa toukokuussa. Kieputtimien ja härveleiden aiheet on napattu vuosikymmeniä kiertäneistä nettimeemeistä, jotka tutkimusten mukaan ovat tuttuja jo kaksivuotiaille.

”On ällistyttävää, miten vanhanaikaisia huvipuistot ovat olleet, vuoristoratoineen ja kummitusjunineen. Junahan oli kova sana joskus 1860-luvulla. 2030-luvulla vekara haluaa mieluummin Loituma-tytön purjokieputtimeen”, kuvaa Meemimaailman toimitusjohtaja Titta-Bo ”Afrikan Jari” Menninkäinen.

Meemeistä on jalostettu huvipuistolaitteita varsin luovasti. Perheen pienimmille tarkoitetussa Pedo-karhun Metsässä ajellaan vaunussa, jonka eteen ja ylle hyppii käpälöiviä nalleja puiden takaa. Hiukan isommille tarkoitetussa ”Opeta Robinille faktat” -pelissä koetetaan huitoa väistelevää Robinia lättyyn Bat-hanskalla.

Ruokapuoltakaan ei ole Meemimaailmassa unohdettu: Lol-katin juustopurilaiset tekevät varmasti kauppansa Kola-Ollin Burgeribaarissa. Ateriaa voi sitten mennä sulattelemaan esimerkiksi lapsille ja muille oudoille suunnatussa Goatse-liukumäessä.

”Sitä ei noin vain kävellä suosittujen kesäkohteiden joukkoon, joten toivomme että Meemimaailma lähtisi viraaliseksi”, kommentoi Charlottamari Orangutang-Jufenaut Turun matkailutoimistosta.

Toistuva kirkosta eroaminen helpottuu

Suomen evlutilainen kansankirkko on luonut uuden järjestelmän, jonka avulla kirkosta eroaminen onnistuu vaikka monta kertaa päivässä. Kirkkoon voi nyt liittyä vähimmillään tunniksi.

”Vastaamme suureen tarpeeseen ja kysyntään. Nyrkkisääntö on, että kun joku puhuu jotain uskonnosta julkisuudessa, ihmisille tulee tarve erota kirkosta”, kertoo Astarte-Liisa Stalin-Lemonade Suomen evlutilaisen kansankirkon jäsenhankinnassa.

”Tämä koskee myös henkilöitä, jotka eivät ole koskaan kirkon jäseniä olleetkaan.”

Pikajäsenyys on halpaa: Kirkko veloittaa jäsenyydestä minimissään tunnin verokertymän. Kirkko arvelee, että pikajäsenyydet korvaavat vuoteen 2040 mennessä oikeiden eroamisten tuomat verotulotappiot.

”Kyllä tällä on suuri merkitys myös ihmisten hengelliselle elämälle. Tilastojen mukaan kirkosta eroaminen oli viime vuoden suosituin kirkollinen toimitus”, iloitsee pyhäpiispa Leevi ”Hot Mama” Suokuppa-ja-lusto Suomen evlutilaisesta kansankirkosta.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Vihreän Langan paperiversiossa 2. toukokuuta.

Viite